Определение ВССУ об отказе в открытии производства Альфа банку


Recommended Posts

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

8 червня 2012 рокум. Київ

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Макарчук М.А., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 в інтересах та за довіреністю Публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» на рішення Ленінського районного суду м. Донецька від 5 березня 2012 року та ухвалу апеляційного суду м. Донецької області від 4 травня 2012 року в справі за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» про захист прав споживачів, визнання положень договору недійсними, зобов'язання припинити дії, які порушують право,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про захист прав споживачів, визнання положень договору недійсними, зобов'язання припинити дії, які порушують право.

Рішенням Ленінського районного суду м. Донецька від 5 березня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м. Донецької області від 4 травня 2012 року позовні вимоги задоволено в повному обсязі.

У касаційній скарзі ОСОБА_2 в інтересах та за довіреністю ПАТ «Альфа-Банк» просить рішення Ленінського районного суду м. Донецька від 5 березня 2012 року та ухвалу апеляційного суду м. Донецької області від 4 травня 2012 року скасувати, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права.

У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.

Відповідно до пункту 5 частини 4 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Із матеріалів касаційної скарги, оскаржуваного рішення районного та ухвали апеляційного суду вбачається, що скарга є необґрунтованою, докази та обставини, на які посилається представник відповідача в касаційній скарзі були предметом дослідження судами першої та апеляційної інстанцій і при їх дослідженні та встановленні, судами були дотримані норми матеріального і процесуального права.

Керуючись п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відмовити ОСОБА_2 в інтересах та за довіреністю Публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» у відкритті касаційного провадження на рішення Ленінського районного суду м. Донецька від 5 березня 2012 року та ухвалу апеляційного суду м. Донецької області від 4 травня 2012 року у справі за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк»' про захист прав споживачів, визнання положень договору недійсними, зобов'язання припинити дії, які порушують право.

Додані до скарги матеріали повернути заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого

суду України з розгляду цивільних

і кримінальних справ: М.А.Макарчук

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/25237996

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Решения предыдущих инстанций не нашел. Возможно специально не размещают.

А из этого определения ничего не понятно.

Но то, что иск касался защиты прав потребителя и недействительности КД, это уже говорит о многом.

Может кто найдет? Может кто отзовется из участвующих.

Может есть люди из Донецка, которые в курсе? Что за решения были?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Еще одно, тоже самое предыдущих решений не нашел:

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2012 року м. Київ

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Писана Т.О., розглянувши касаційну скаргу публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк», яке діє через представника ОСОБА_2, на рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 23 червня 2010 року та ухвалу апеляційного суду міста Києва від 14 грудня 2011 року у справі за позовом ОСОБА_3 до публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» про захист прав споживача,

в с т а н о в и в:

Рішенням Шевченківського районного суду міста Києва від 23 червня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду міста Києва від 14 грудня 2011 року, позов задоволено.

У касаційній скарзі представник ПАТ «Альфа-Банк» просить вказані судові рішення скасувати, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, і ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити.

У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити на таких підставах.

Відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень не вбачається порушення норм матеріального та процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Керуючись п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України

у х в а л и в:

Відмовити публічному акціонерному товариству «Альфа-Банк», яке діє через представника ОСОБА_2, у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_3 до публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» про захист прав споживача, за касаційною скаргою на рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 23 червня 2010 року та ухвалу апеляційного суду міста Києва від 14 грудня 2011 року.

Додані до скарги матеріали повернути скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого

суду України з розгляду

цивільних і кримінальних справ Т.О. Писана

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/23671798

Где бы найти эти решения?

Там есть даты их ухвалення...

Может киевляне найдут?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения