Recommended Posts

Posted

Добрий день ШАНОВНІ!

Готуюся  до  чергового штурму.  Засідання  22.01.2014 року.  

Підстави позову: "Про визнання права не виконувати неіснуючі зобовязання по неукладеному кредитному договору".  Участь у справі беруть НБУ і Інспекція по захисту прав споживачів.  Інспекція вже свою чорну справу зробила.  Здійснила позапланову перевірку.  Відписалась- це ЖАХ!   Банк сказав, банк дав, а ви дали і в цьому  вигляді усе...   Що таке закон вони  взагалі  не доганяють,  хоча  у своїх скарзі  я усе розжувала.   НБУ   сказав, що так порушення є,  але на суді  вони поки будуть мовчати.

Так шо буде жарко. Але це вступ.  Я маю  захищаюсь сама,  а тому   процесуально у суді  ще  втрачаю  нападючі  ініціативу.

А тому прошу допомогти консультацією з такого:

1.  Сторони дають пояснення.    

Мій  позов великий - 33 підстави обгрунтування  неукладеності.   Усі  вимоги до договорів згідно ЗУ "Про захист прав споживачів" ( сукупна вартість, графік, вартість подорожчання, реальна процента ставка,  дата видачі кредиту,  дата видачи  кожного траншу, рахунки для видачі та обслуговування кредиту і т.д - все відсутнє).  Відсутність умов по ЗУ "Про іпотечне кредитування..." "Про фінансові послуги".

Так от  що порадити як краще   побудувати   надання пояснень?

2.  Пояснення буде надавати банк

Вже з досвіду знаю, що   пояснень  щодо кожної обставини  вони давати не будуть.   Вже розумію, що вони будуть  посилатися  на попередні рішення судів.  Тіпа вже все встановлено.   Я  вже мала  судові процеси. Але  там була я в банк. Зараз є третті сторони, а тому щоб там не встановлювалось, воно не має преюдиційного значення для цієї справи.

Так от  питання - як   я можу  наполягти , щоб банк дав пояснення щодо кожної обставини?  Що я маю процесуально зробити?

3. Питання і відповіді

Чуть пізніше у табличній формі я вмкладу підстави позову,  прошу  допомогти у формуванні питань до банку.

3. Дослідження доказів

У  попередніх  судових справах  з банком це проходило так. Суддя повідомляє що досліджуються докази.  Потім відкриває справу і почнає  перегортати  усе що знаходиться в справі.  Читаю назву  і  перегортає листи.  Закінчує  листати і поаідомляє- дослідження доказів завершено.  Я  була в шоці. Я думала, що вона просто дивиться що ж там в справі є, а   по факту вона  здійснювала дослідження доказів.

Так от  що маю зробити процесуально як і коли, щоб  докази реально досліджувались.   І як  це  практично відбувається?   Суддя сама  дивиться на доказ і задає питання?  Чи  сторони  на запит судді  пояснюють відомості доказу?  Чи  я маю  сама  наполягти на  поясненні доказу?

Буду  дуже вдячна  за допомогу!

І  ще!    Бажаючих    з  м.Херсона   запрошую на судове  засідання, яке відбудеться:  22. 01.2014 р. о 9-30  каб.№909, суддя Зуб І.Ю.

Я подала Заяву  про  проведення засідання  у залі  судового засідання.  Але  збір  біля кабінету. Буду  там  з  9-00.

Давайте  підтримувати  один одного  у судах.  Коли в залі  люди,  ці  судді  неправідні  хоч трохи менше будуть  ганьбити закон. 

Posted

Банк высказывает свою позицию, потом Вам предоставляют право задать ему вопросы. На этой стадии у Вас должны быть вопросы к банку четко сформулированы и Вам надо постараться получить на них ответы. Если банк уходит в сторону, то Вы должны переформулировать свой вопрос, но добиться (по возможности) интересующего ответа. Ответы лучше (для себя) где-нибудь записать. Потом пытаться строить свою защиту уже с учетом полученной информации. Но банк будет стараться юлить и съезжать с опасных вопросов, да и судья может снимать переформулированные вопросы с мотивировкой, что банк уже Вам на них ответил. Удачи.

Posted

Давайте  підтримувати  один одного  у судах.  Коли в залі  люди,  ці  судді  неправідні  хоч трохи менше будуть  ганьбити закон. 

Когда кому-то припекает так он бежит на форум и кричит о помощи, вспоминает о взаимопомощи.

Может это и удобно, только вряд ли будет работать.

Объединяться надо до того, помогать надо до того как нужна будет помощь тебе.

Ничего против ТС не имею, просто очень показательно.

• Like 2
Posted

Добрий день ШАНОВНІ!

Готуюся  до  чергового штурму.  Засідання  22.01.2014 року.  

Підстави позову: "Про визнання права не виконувати неіснуючі зобовязання по неукладеному кредитному договору".  Участь у справі беруть НБУ і Інспекція по захисту прав споживачів. 

І  ще!    Бажаючих    з  м.Херсона   запрошую на судове  засідання, яке відбудеться:  22. 01.2014 р. о 9-30  каб.№909, суддя Зуб І.Ю.

Я подала Заяву  про  проведення засідання  у залі  судового засідання.  Але  збір  біля кабінету. Буду  там  з  9-00.

А в каком р-не и по какому адресу будет суд??

Posted

Когда кому-то припекает так он бежит на форум и кричит о помощи, вспоминает о взаимопомощи.

Может это и удобно, только вряд ли будет работать.

Объединяться надо до того, помогать надо до того как нужна будет помощь тебе.

Ничего против ТС не имею, просто очень показательно.

ЄТО ПРАВДА!!! Я за обьеденение и солидарность!!

Posted

А в каком р-не и по какому адресу будет суд??

Суворовский районный суд.    г.Херсон, ул. Маяковского 6/29   

Posted

Ребята в приложенном файле  таблица  оснований иска.

Если  есть мысли  по поводу формирования списка вопросов к банку   по основаниям иска   прошу   поделиться.  А то что-то не могу  сложить до кучи о чем их спрашивать. 

ТАБЛИЦЯ ПІДСТАВ.docx

Posted

Я  согласна что нужно объединиться. Только нужно еще найтись  друг с  другом!    Мой адрес  [email protected]     Давайте" находиться"  ! 

Встречаться нужно на майдане.

К сожалению, правосудия нет.

Posted

А почему сразу все 33 основания в одном иске? Лучше по одному вопросу - один иск. Банку сложнее вилять, а Вы сможете удерживать процесс в рамках заявленных исковых требований. Тем более, если приходится защищаться в суде самостоятельно. 

Posted

Я уже  подавала   три иска.   И там  были  часть  этих оснований. Хотя в решениях судов  кроме того, что  договор  подписали  никаих других фактов по заявленных мною  оснований не устанавлявлось, прпосто  игнориловалось.   В  тех  процессах   принимали участие только я и банк.  Сейчас  все собрала в кучу  и  привлекла к  процессу НБУ и Инспекцию как третих лиц  без самостоятельных   требований.  Это даст возможность  заново доказывать   эти основания.  

Posted

Я уже  подавала   три иска.   И там  были  часть  этих оснований. Хотя в решениях судов  кроме того, что  договор  подписали  никаих других фактов по заявленных мною  оснований не устанавлявлось, прпосто  игнориловалось.   В  тех  процессах   принимали участие только я и банк.  Сейчас  все собрала в кучу  и  привлекла к  процессу НБУ и Инспекцию как третих лиц  без самостоятельных   требований.  Это даст возможность  заново доказывать   эти основания.  

Posted

Ребята ну натолкните на путь допроса с пристрастием, дайте  вариант вопроса банку, например:

В договоре нет  совокупной стоимости,  стоимости удорожания кредита и реальной процентной ставки. Естественно банк  , когда будет давать пояснения  по сути своих возражений  об этом ничего не скажет.

Какой вопрос мне им задать , чтобы вывести их на пояснение по этим условиям?

Posted

Ребята ну натолкните на путь допроса с пристрастием, дайте  вариант вопроса банку, например:

В договоре нет  совокупной стоимости,  стоимости удорожания кредита и реальной процентной ставки. Естественно банк  , когда будет давать пояснения  по сути своих возражений  об этом ничего не скажет.

Спрсите какая процентная ставка и в каком месте договора/графика вы ее можете наблюдать. Задавайте этот вопрос на дебатах.

Posted

Ну этими вопросами и поинтересуйтесь примерно в следующей последовательности:

Имеется ли у представителя экземпляр Вашего договора?

Какая совокупная стоимость кредита в соответствии с ЗУ о ЗПП

В каком пункте договора она указана

Какая стоимость удорожания кредита

Какая реальная % ставка по кредиту

Posted

Ну этими вопросами и поинтересуйтесь примерно в следующей последовательности:

Имеется ли у представителя экземпляр Вашего договора?

Какая совокупная стоимость кредита в соответствии с ЗУ о ЗПП

Какая стоимость удорожания кредита

Какая реальная % ставка по кредиту

СПАСИБО!!!   Я где то так и думала,  но  не была уверенна.  Теперь в этом ключе   буду  идти по всему  договору.

• Пользователи

No members to show