Нужен совет, Державний Виконавець Відділу ДВС подав подання до суду що до визначення частки в спільній сумісній власності в розмірі 1/2


Recommended Posts

Таке питання. Якщо Вивчати ст.366-372 ЦКУ, то позов про виділ майна в натурі може подати лише кредитор, а не ДВС,, чи правильно я зрозуміла суть вищезазначених статтей?

Якщо було подано ДВС  до про визначення частки в спільній сумісній власності в розмірі 1/2, чи можливо якимось чином зменьшити частку боржника ???? ( якщо я зменьшу частку боржника , то другий співвласник майна зможе її купити недорого, та нерухомість залишиться у сім'ї?

Нажаль спільна сумісна власність у мене не на підставі шлюбу, а на підставі приватизації.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

1. Квартира в натуре не делится.

2. Продавать невыделенную часть нельзя (постанова ВСУ).

 

Остальное неважно.

 

 

                                   ПРАВОВА ПОЗИЦІЯ

                                   (у справі № 6-76 цс 13)

 

 Аналізуючи зміст норм права: ст. ст. 177, 179, 181, 182, 186, 188, 190, 191 ЦК України, які визначають поняття речі як об’єкта цивільних прав, нерухомої речі, належність речі до подільної й неподільної залежно від можливості поділу або виділу частки з об’єкта нерухомого майна; ст. 66 Закону від 21 квітня 1999 року № 606-ХІV  щодо підготовки і проведення прилюдних торгів; пп. 2.1, 2.5, 3.7, 3.10 Типового положення, які визначають поняття лота як одиниці майна, що виставляється для продажу на прилюдних торгах (у справі, яка переглядається, – це будівля гуртожитку як одиниця нерухомого майна, загальною площею 6575, 5 кв. м), слід дійти висновку про те, що об’єктом реалізації з прилюдних торгів могло бути нерухоме майно, яке є об’єктом цивільних прав (будівля, споруда, інші приміщення, земельна ділянка, підприємство як цілісний майновий комплекс (або його частина, виділена у встановленому законом порядку в окремий самостійний об’єкт власності), а не його частина, яка не набула статусу об’єкта нерухомості в передбаченому законом порядку.

За таких обставин висновки суду про правомірність здійснення продажу з прилюдних торгів частин внутрішнього об’єму цієї будівлі (окремих кімнат, приміщень загального користування: коридорів, душових) без вирішення питання щодо технічної можливості виділу в натурі цих часток з об’єкта нерухомого майна й набуття ними статусу об’єкта цивільних прав не можна визнати такими, що відповідають вимогам закону.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

А как жеж "комуналки"?

Решение ВСУ было относительно общей совместной собственности, (переведенной в общую частичную непонятным путем).

Я не пророк конечное, но думаю тот же самый ВСУ при обращении взыскания на ччастичную собственность (в случае как у ТС), напишит противоположное, ибо это лишит возможности Н-ного количества взыскателей получить присуженные судом деньги......

Посмотрим конечное!

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения