Определение апелляционного суда Одесской области о рассмотрении дела в общем суде по признанию третейских оговорок недействительными


Считаете ли Вы решение законным и справедливым?  

1 голос

  1. 1. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Справа № 22ц-5357\09

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Категорія ЦП: 7-у

Головуючий у першій інстанції суддя Гаращенко Д.Р.

Доповідач Сидоренко І.П.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2009 року м. Одеса

Колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Одеської області в складі: головуючого судді - Сидоренко І.П., суддів – Погорєлової С.О., Цюри Т.В., при секретарі Пугачової Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ТОВ “АЛЬЯНС-Жилстрой” на ухвалу Київського районного суду м. Одеси від 20 лютого 2009року по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ “Альянс-Жилстрой” про визнання недійсним третейських угод, визнання правочинів недійсними, відшкодування збитків та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою суду від 20.02.2009р. відрито провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ “Альянс-Жилстрой” про визнання недійсним третейських угод, визнання правочинів недійсними, відшкодування збитків та моральної шкоди.

Ухвалою апеляційного суду від 06 листопада 2009 року ТОВ “Альянс-Жилстрой” поновлений строк на апеляційне оскарження ухвали суду.

В апеляційній скарги ставиться питання про скасування ухвали суду про відкриття провадження у справі, при цьому апелянт не заперечує проти розгляду в суді загальної юрисдикції позовних вимог про визнання недійсною третейської угоди, та вважає, що тільки після того як третейська угода буде визнана недійсною можуть бути розглянути в суді загальної юрисдикції інші позовні вимоги, заявлені ОСОБА_1

Заслухавши суддю-доповідача, вивчивши матеріали справи, судова колегія вважає, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає, з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ТОВ “Альянс-Жилстрой” про визнання недійсним третейських угод, визнання правочинів недійсними, відшкодування збитків та моральної шкоди. Судова колегія вважає, що суд першої інстанції на стадії відкриття провадження у справі ні вправі відмовити у прийнятті позову, якій заявлений ОСОБА_1, як про визнання недійсним третейських угод та і інших позовних вимог.

Крім того, ухвалою від 22 травня 2009р. суд відмовив у задоволенні клопотання представника відповідача про залишення позовних вимог ОСОБА_1 без розгляду. Суд вказав, що виходячи з заявлених позивачкою вимог суд вважає, що вимоги позивачки про визнання третейської угоди недійсною не розповсюджуються на застереження яке викладене сторонами, в укладених ними угодах, про вирішення спору в третейському суді, так як фактично позивач просить суд визнати цю угоду недійсною, а тому дана вимога повинна розглядатись судом загальної юрисдикції за правилами цивільного судочинства. Також суд вказав, що враховуючи те, що дана вимога пов'язана, з іншими вимогами заявленими позивачем, то їх не можливо відрізняти.

Тому судова колегія вважає, що ухвала суду першої інстанції про відкриття провадження у справі постановлена з додержанням вимог закону

Керуючись ст.ст.303, 304, п.1 ч.2 ст.307, п.1 ст.312, 315, 317, 319 ЦПК України, колегія суддів

ухвалила:

Апеляційну скаргу ТОВ “Альянс-Жилстрой” – відхилити.

Ухвалу Київського районного суду м. Одеси від 20 лютого2009р. про відкриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ “Альянс-Жилстрой” про визнання недійсним третейських угод, визнання правочинів недійсними, відшкодування збитків та моральної шкоди – залишити без змін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді апеляційного суду Одеської області І.П.Сидоренко

С.О.Погорєлова

Т.В. Цюра

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/9698610

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения