Recommended Posts

Банк пытался доказать, что процент и пункт процентной ставки - это одинаковые понятия. Опять наглая ложь.

Всем у кого усть оговорка о повышении процентной ставки на 1 пункт или 5 пунктов и т.д., пригодится в борьбе данное "Заперечення".

Заперечення

на уточнення до позовної заяви

Позивачем були надані до суду уточнення до позовної заяви від _____.2010 р. (далі – Уточнення), в яких він неправомірно вказує на своє право отримувати платежі за процентами на рівні 14,5 % річних, за Договором відновлюваної кредитної лінії № ____ від _____ (далі - Кредитний договір), також невірно зроблені розрахунки, які підтверджують позовні вимоги Позивача.

Позивач незаконно посилається на п. 3.3.17 та п. 2.14 Кредитного договору, як на підстави підвищити відсоткову ставку з 13,5 % до 14,5 % з ____2008р.

У п. 2.14 Кредитного договору в редакції від _____2009 р. вказано, що у разі порушення Позичальником (Відповідачем) умов п. 3.3.17 цього Договору, нарахування процентів за користування кредитом або його частиною в наступному місяці здійснюється в розмірі процентної ставки, встановленої в п. 1.1. цього Договору, збільшеною на 1 (один) пункт.

Неприпустимим є той факт, що Позивач свідомо вводить Суд в оману та вказує в Уточненнях, що економічний термін «пункт» є тотожним економічному терміну «процентна ставка».

В зв’язку з тим, що терміни «пункт» та «процентна ставка» є економічними термінами, їх роз’яснення надає Сучасний економічний словник, в якому вказано:

Пункт в економіці (від англ. pip - percentage in point — точкова зміна) — мінімальна зміна показника, коли дрібніших змін для даного показника не передбачено.

Одному пункту відповідає одинична зміна самої останньої цифри, що публікується для показника.

Наприклад, якщо показник публікується з двома знаками після коми, то «один пункт» складе зміна на 0,01. Зміну ціни з 8,15 до 8,25 можна інтерпретувати, як зростання на 10 пунктів.

Вимірювання у пунктах дозволяє швидше порівнювати зміни близьких показників, у яких відрізняється розмірність. Наприклад, зміна ціни на якусь валюту з 1,2345 до 1,2343 і на якийсь індекс з 9876 до 9874 цілком порівнянні — обидві ціни знизилися на 2 пункти.

Ціна пункту

Ціна пункту — до яких значущим для нас змін призводить зміна показника на один пункт.

При необхідності постійних та швидких розрахунків впливу тих чи інших змін, часто заздалегідь розраховують ціну одного пункту. У подальшому для визначення розміру впливу на результат, розмір зміни в пунктах просто множиться на ціну пункту. Це дозволяє швидко оцінити ситуацію в умовах обмеженого часу для прийняття рішень.

Іноді ціна пункту залежить від значення показника до його зміни. У таких випадках після зміни показника ціну пункту доводиться перераховувати.

Ціна пункту відсоткової ставки

Відсоткова ставка вказується до двох знаків після коми. При зміні ставки з 5,00 % до 5,25 % говорять, що ставка збільшилася на 25 базисних пунктів. Якщо було взято кредит, за яким щомісячні відсотки становили 1000 гривень, то ціна одного пункту в цьому випадку складе:

1000 / 500 (загальне число пунктів у ставці 5,00 %) = 2 грн.

Після збільшення ставки на 25 пунктів, загальна сума відсотків збільшиться на 2 * 25 = 50 грн.

і складе 1050 грн. Ціна пункту для подальших розрахунків залишиться незмінною — 2 грн.

Процентна ставка (англ. interest rate) — це сума, вказана в процентному вираженні до суми кредиту, яку платить отримувач кредиту за користування ним, в розрахунках на визначений період (місяць, квартал, рік).

З позиції теоріїї грошей, процентна ставка — це ціна грошей як засобу збереження.

Проценти – це прибуток від надання капіталу в борг в різних формах (ссуди, кредити) або це прибуток від інвестиційного похідного фінансового характеру.

Позивач є фінансовою установою, має працівників з вищою економічною освітою, тому не міг не знати різниці між вказаними термінами, але свідомо не роз’яснив їх ні в Кредитному договорі, ні в поданих Уточненнях з метою отримання надприбутку.

Також у п. 2.1.4 Кредитного договору, вказано що збільшення відсоткової ставки на 1 пункт відбувається в наступному місяці.

Вважаю, що словосполучення «в наступному місяці», не є за змістом тотожним словосполученням «кожного наступного місяця» або «до кінця строку Кредитного договору».

Згідно ч. 8 ст. 18 Закону України «Про захист прав споживачів», нечіткі або двозначні положення договорів із споживачами тлумачаться на користь споживача.

Таким чином, вважаю, що Позивач не мав права встановлювати підвищену процентну ставку за кредитним договором на рівні 14,5 % до кінця строку його дії, а мав лише можливість на один місяць встановити ставку 13,6 %, як одноразовий штраф при умови порушення мною п. 3.317.

В зв’язку з викладеним вище, вважаю, що розрахунки надані Позивачем, в яких вказана процентна ставка 14,5 % з 01.12.2008 р. складені невірно, незаконно та не можуть бути взяті Судом до уваги, як належний і допустимий доказ по справі.

У зв’язку з неправомірним нарахуванням підвищеної процентної ставки Позивачем, відбулося штучне збільшення суми заборгованості за Кредитним договором, що в свою чергу привело до нарахування значно більшої суми штрафних санкцій.

Також Позивач незаконно не перераховував щомісячні платежі на тіло кредиту, а зараховував кошти за підвищеною ставкою на оплату процентів, чим порушив мої права та умови Договору.

На підставі наведеного вище,

Прошу:

1. Не брати до уваги Уточнення Позивача, щодо встановлення процентна ставка за Кредитним договором на рівні 14,5 % з 01.12.2008 р.

2. Не брати до уваги як належний доказ, розрахунки Позивача щодо суми заборгованості Відповідача.

«___» _____ 2010 р.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Поддерживаю.

Согласно экономических понятий, пункт - это минимальная единица расчета учетного инструмента, т.е. в данном случае 1 пункт - это 0,1 процента.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения