mif Опубликовано January 30, 2011 Жалоба Опубликовано January 30, 2011 Ситуація наступна. Перша інстанція з "Приватом" програна - суд вирішив звернути стягнення на будинок (іпотека). Було подано апеляцію. Незважаючи, що в будинку було прописано неповнолітнього (після рішення 1 інстанції), апеляційний суд рішення першої інстанції залишив без змін !!!! Виходить так - в рахунок погашення заборгованності в сумі 30 000 баксів звернути стягнення на будинок, виселити громадянку Х. В будинку залишаються зареєстровані громадянка Y з неповнолітнім. Земельна ділянка під будинком не приватизована.Що робить???? Чесно кажучи, я в шоці від наши апеляційних судів, а ще вбільшому шоці від процедури принятття ними рішень та їх суті!!!! Може хтось зустрічався на практиці з подібною ситуацією, коли Приват звертав стягнення на будинок, відпишіть плз.. Цитата
у.zaporozhskiy Опубликовано January 30, 2011 Жалоба Опубликовано January 30, 2011 Ситуація наступна. Перша інстанція з "Приватом" програна - суд вирішив звернути стягнення на будинок (іпотека). Було подано апеляцію. Незважаючи, що в будинку було прописано неповнолітнього (після рішення 1 інстанції), апеляційний суд рішення першої інстанції залишив без змін !!!! Виходить так - в рахунок погашення заборгованності в сумі 30 000 баксів звернути стягнення на будинок, виселити громадянку Х. В будинку залишаються зареєстровані громадянка Y з неповнолітнім. Земельна ділянка під будинком не приватизована.Що робить???? Чесно кажучи, я в шоці від наши апеляційних судів, а ще вбільшому шоці від процедури принятття ними рішень та їх суті!!!! Може хтось зустрічався на практиці з подібною ситуацією, коли Приват звертав стягнення на будинок, відпишіть плз.. Есть пользователь Venera (Вера) у нее похожая ситуация...Скорее всего, но я сути не помню, Выполнить это решение выполнить не смогут, так как земельная ділянка не приватизована. Цитата
VENERA Опубликовано January 31, 2011 Жалоба Опубликовано January 31, 2011 Есть пользователь Venera (Вера) у нее похожая ситуация... Скорее всего, но я сути не помню, Выполнить это решение выполнить не смогут, так как земельная ділянка не приватизована. Да-да, а вот и я. У на с арестовали дом даже без суда, а на основании исполнительной надписи нотариуса. Детей в нем нет. Думали уже все - труба! Но из исполнительной доооолгое время не было слухов. Пошли, узнали. А у исполнительной и банка произошла заминка размером со слона: дом расположен на земле, которая и не приватизирована, и не имеет кадастрового №.Исполнительная дважды направляла банку письма с требованием до определенной даты уведомить исполнительную о кадастровом № на землю. Банк вообще никаких ответов не давал. Но свекровь рассказывала, что к ней как-то звонили из какой-то "конторы" - предупредить, что на днях придут землю мерять. Свекровь деликатно поинтересовалась, с чем это связано. Ей тоже нормально объяснили, что их банк то ли попросил, то ли нанял. Но мы же понимаем, что это лишь инициатива банка, не подкрепленная законом. Поэтому свекровь им уже немножко преукрашенно рассказала, что к ней на участок лучше не соваться. Больше ее не беспокоили. В итоге исполнительная вернула напис нотариуса банку без исполнения месяц назад. ___________ А еще хочу сказать, что мнение о том, что дома и квартиры распродают за бесценок - тоже не всегда соответствует действительности. В частности, дом свекрови эксперт оценил в 870 тысяч. Без нашего влияния. Мы даже не знали, что дом уже оценен. А долг заемщицы по надписи нотариуса - 450 тысяч. Так что мы даже не заблуждались на счет того, что наш дом кто-то купит за такие бабки. Все покупатели, которые интересовались домом, не могли себе его позволить. Я уже ждала торгов, не зная, что там такой подарок судьбы нам с кадастровым №, потом ожидала повторных торгов, и уже приготовила иск на прекращение ипотеки в связи с непродажей дома. Но его на торги даже не передавали. Цитата
xronikon Опубликовано January 31, 2011 Жалоба Опубликовано January 31, 2011 То, что дом оценили много - это хорошо. Но............ Есть, кажется правила продажи на торгах........... Т.е выставили его на торги за 800 - никто не берет. Выставили на 20%ниже(кажется) - никто не берет. Выставили еще на 10% ниже (точно не помню пошагово) - продали. И дом ценою в 800 продают на 30% дешевле +все затраты и налоги. И получаем в конце не очень нормальную сумму. Я точно не помню пошагово сброс цены. Но он есть. Нужно разобраться. Я не помню правила последней продажи. :( :( Цитата
mif Опубликовано January 31, 2011 Автор Жалоба Опубликовано January 31, 2011 Дуже дякую, але мене трішки непокоїть той факт, що в рішенні суду сказано "звернути стягнення", яке має право зробити ПРиват, тобто без органів ДВС.... Якщо б через виконавчу - то інша справа, а так в моєму випадку процес відбудеться без ДВС....у ПРивата всі карти в руках....ну майже всі. Цитата
у.zaporozhskiy Опубликовано January 31, 2011 Жалоба Опубликовано January 31, 2011 Дуже дякую, але мене трішки непокоїть той факт, що в рішенні суду сказано "звернути стягнення", яке має право зробити ПРиват, тобто без органів ДВС.... Якщо б через виконавчу - то інша справа, а так в моєму випадку процес відбудеться без ДВС....у ПРивата всі карти в руках....ну майже всі. Это вы апелляцию проиграли?я вот не понимаю на каких основаниях суды решили, что в решении можно писать внесудебный способ взыскания на дом... но видел решения ВСУ, которое на это внимание не обращали... Цитата
VENERA Опубликовано February 1, 2011 Жалоба Опубликовано February 1, 2011 Дуже дякую, але мене трішки непокоїть той факт, що в рішенні суду сказано "звернути стягнення", яке має право зробити ПРиват, тобто без органів ДВС.... Якщо б через виконавчу - то інша справа, а так в моєму випадку процес відбудеться без ДВС....у ПРивата всі карти в руках....ну майже всі. но в любом случае договор о переходе права собственности на дом должен содержать кадастровый № на землю.___ А вообще-то мне не ясно, как Приват может выполнить решение суда без помощи ВДВС, если Вы его добровольно откажетесь выполнять. Цитата
VENERA Опубликовано February 1, 2011 Жалоба Опубликовано February 1, 2011 То, что дом оценили много - это хорошо. Но............ Есть, кажется правила продажи на торгах........... Т.е выставили его на торги за 800 - никто не берет. Выставили на 20%ниже(кажется) - никто не берет. Выставили еще на 10% ниже (точно не помню пошагово) - продали. И дом ценою в 800 продают на 30% дешевле +все затраты и налоги. И получаем в конце не очень нормальную сумму. Я точно не помню пошагово сброс цены. Но он есть. Нужно разобраться. Я не помню правила последней продажи. :( :( выставлять на торги могут лишь дважды. Да, а цена может быть снижена аж до 30%.Но все же это в разы лучше ситуации, когда имущество изначально оценено в 5 копеек. Цитата
chernui9 Опубликовано February 1, 2011 Жалоба Опубликовано February 1, 2011 Из ЗУ Об ипотенке: Стаття 5. Предмет іпотеки Вартість предмета іпотеки визначається за згодою між іпотекодавцем і іпотекодержателем або шляхом проведення оцінки предмета іпотеки відповідним суб'єктом оціночної діяльності у випадках, встановлених законом або договором. ГК Стаття 591. Реалізація предмета застави 2. Початкова ціна предмета застави для його продажу з публічних торгів визначається в порядку, встановленому договором або законом. Якщо звернення стягнення здійснюється за рішенням суду, суд у своєму рішенні може визначити початкову ціну предмета застави. Стаття 109. Виселення з жилих приміщень Виселення із займаного жилого приміщення допускається з підстав, установлених законом. Виселення проводиться добровільно або в судовому порядку. Допускається виселення в адміністративному порядку з санкції прокурора лише осіб, які самоправно зайняли жиле приміщення або проживають у будинках, що загрожують обвалом. Громадянам, яких виселяють з жилих приміщень, одночасно надається інше постійне жиле приміщення, за винятком виселення громадян при зверненні стягнення на жилі приміщення, що були придбані ними за рахунок кредиту (позики) банку чи іншої особи, повернення якого забезпечене іпотекою відповідного жилого приміщення. Жиле приміщення, що надається виселюваному, повинно бути зазначено в рішенні суду або постанові прокурора. Звернення стягнення на передане в іпотеку жиле приміщення є підставою для виселення всіх громадян, що мешкають у ньому, за винятками, встановленими законом. Після прийняття кредитором рішення про звернення стягнення на передане в іпотеку жиле приміщення всі громадяни, що мешкають у ньому, зобов'язані на письмову вимогу кредитора або нового власника цього жилого приміщення добровільно звільнити його протягом одного місяця з дня отримання цієї вимоги. Якщо громадяни не звільняють жиле приміщення у встановлений або інший погоджений сторонами строк добровільно, їх примусове виселення здійснюється на підставі рішення суду. Виселення громадян при зверненні стягнення на жилі приміщення, що були придбані ними за рахунок кредиту (позики) банку чи іншої особи, повернення якого забезпечене іпотекою відповідного жилого приміщення, є підставою для надання цим громадянам жилих приміщень з фондів житла для тимчасового проживання відповідно до статті 132-2 цього Кодексу. Відсутність жилих приміщень з фондів житла для тимчасового проживання або відмова у їх наданні з підстав, встановлених статтею 132-2 цього Кодексу, не тягне припинення виселення громадянина з жилого приміщення, яке є предметом іпотеки, у порядку, встановленому частиною третьою цієї статті. ( Стаття 109 із змінами, внесеними згідно із Законом N 898-IV ( 898-15 ) від 05.06.2003 ) __________________ З А К О Н У К Р А Ї Н И Про заставу Стаття 21. Реалізація заставленого майна через аукціони (публічні торги) Реалізація заставленого майна провадиться спеціалізованими організаціями з аукціонів (публічних торгів), якщо інше не передбачено договором, а державних підприємств та відкритих акціонерних товариств, створених у процесі корпоратизації, всі акції яких перебувають у державній власності, - виключно з аукціонів (публічних торгів). ( Частина перша статті 21 із змінами, внесеними згідно із Законами N 4035-12 від 25.02.94, N 2056-III ( 2056-14 ) від 19.10.2000 ) Якщо перший аукціон (публічні торги) оголошено таким, що не відбувся, проводиться наступний аукціон. Початковою ціною другого і наступних аукціонів вважається ціна, зменшена на 30 відсотків по відношенню до початкової ціни попереднього аукціону. ( Частина друга статті 21 в редакції Закону N 1255-IV ( 1255-15 ) від 18.11.2003 ) Якщо другий і наступні аукціони (публічні торги) оголошені такими, що не відбулися, заставодержатель має право залишити заставлене майно за собою за початковою ціною, яка була запропонована на останньому аукціоні (публічних торгах). У разі якщо заставодержатель відмовився залишити заставлене майно за собою, це майно реалізується у встановленому порядку, якщо інше не передбачено договором. ( Статтю 21 доповнено частиною третьою згідно із Законом N 1255-IV ( 1255-15 ) від 18.11.2003 ) не совсем понимаю последнюю фразу: реализуется в установленном порядке в каком порядке? как? кем установленном? Цитата
VENERA Опубликовано February 1, 2011 Жалоба Опубликовано February 1, 2011 Из ЗУ Об ипотенке: не совсем понимаю последнюю фразу: реализуется в установленном порядке в каком порядке? как? кем установленном? Возможно, вот в этом.http://zakon.nau.ua/doc/?code=z0745-99 Потому что, других првил нет Цитата
Recommended Posts