Определение ВССУГУД о разделе имущества находящегося в ипотеке банка Надра и ОТП Факторинг


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

2 голоса

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      2
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      2
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2011 року м. Київ

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Кадєтова О.В. , розглянувши касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» на рішення апеляційного суду Київської області від 12 вересня 2011 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна», Відкритого акціонерного товариства комерційний банк «Надра», про поділ майна подружжя, та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, визнання права власності, припинення права власності,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 звернувся у суд з позовом до ОСОБА_3, треті особи: ТОВ «ОТП Факторинг Україна», ВАТ КБ «Надра», про поділ майна подружжя.

ОСОБА_3 звернулась із зустрічним позовом до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, визнання права власності, припинення права власності.

Рішенням Баришівського районного суду Київської області від 27 травня 2011 року позов ОСОБА_2 задоволено частково. Визнано житловий АДРЕСА_1 спільним майном подружжя.

Відмовлено ОСОБА_2 у задоволенні первісного позову у частині поділу майна, що є сумісною власністю між ним та ОСОБА_3, визнання за ним права власності на Ѕ частину житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами на на Ѕ частину земельної ділянки площею 0,1331 га, які розташовані по АДРЕСА_1 та стягнення компенсації Ѕ частини затрачених коштів на будівництво та благоустрій спільного житлового будинку у розмірі 53080 грн.

Зустрічний позов ОСОБА_3 задоволено частково.

Визнано за ОСОБА_3 право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами та на земельну ділянку площею 0,1331 га, які розташовані по АДРЕСА_1.

Стягнуто з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 кошти у розмірі 27327 грн. 50 коп. у рахунок компенсації за його частку у спільному майні подружжя, а саме за житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами та за земельну ділянку площею 0,1331 га, які розташовані по АДРЕСА_1.

Припинено право власності ОСОБА_2 на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами та на земельну ділянку площею 0,1331га, які розташовані по АДРЕСА_1.

Відмовлено ОСОБА_3 у задоволенні вимог зустрічного позову у частині поділу майна, що є сумісною власністю, між нею та ОСОБА_2

Рішенням апеляційного суду Київської області від 12 вересня 2011 року скасовано рішення Баришівського районного суду Київської області від 27 травня 2011 року та ухвалено нове рішення, яким позов ОСОБА_2 та зустрічний позов ОСОБА_3 задоволено частково.

Визнано за ОСОБА_2 та ОСОБА_3 право власності за кожним на Ѕ частину будинку з відповідними господарськими будівлями і спорудами та на Ѕ частину земельної ділянки, площею 0,1331 га, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1, які зареєстровані на ім'я ОСОБА_3

В іншій частині позову ОСОБА_2 та зустрічного позову ОСОБА_3 відмовлено за необґрунтованістю.

У касаційній скарзі ПАТ «Комерційний банк «Надра» просить скасувати рішення апеляційного суду Київської області від 12 вересня 2011 року, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права й неправильним застосуванням норм матеріального права, та залишити в силі рішення Баришівського районного суду Київської області від 27 травня 2011 року.

У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Із матеріалів касаційної скарги та змісту оскаржуваного судового рішення убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного рішення апеляційного суду.

Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відмовити Публічному акціонерному товариству «Комерційний банк «Надра» у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна», Відкритого акціонерного товариства комерційний банк «Надра», про поділ майна подружжя, та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, визнання права власності, припинення права власності.

Додані до скарги матеріали повернути заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ О.В. Кадєтова

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/19517418

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Если коротко , в чем смысл , не много не понятно.

Особо глубокого смысла нет, раздел имущества, дает возможность наложить дополнительный арест--заблокировать исп. действия, а также подать иск об исключения имущества из акта описи и ареста после того, как имущество разделено, следствие - блокировка исп. действий.
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Если коротко , в чем смысл , не много не понятно.

Особо глубокого смысла нет, раздел имущества, дает возможность наложить дополнительный арест--заблокировать исп. действия, а также подать иск об исключения имущества из акта описи и ареста после того, как имущество разделено, следствие - блокировка исп. действий.
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения