Обращение к судьям Верховного суда Украины


Recommended Posts

Верховний суд України

01043, Україна, м. Київ,вул. П. Орлика, 4

 

 

Звернення

до громадян України, що обрані на посаду суддів Верховного суду України

 

         Звернутись до Вас мене вимусила прийнята Вами постанова по справі від 02 липня 2014 року №6-96цс14.

 

         Відмовляючи у перегляді заяви про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 9 квітня 2014 року, Ви прийшли фактично до висновку, що підставою відмови у задоволені позову щодо повернення вкладу стала невідповідність печатки та квитанції вимогам законодавства.

 

         Така відмова відбулась не зважаючи на те, що сам банк неодноразово повідомляв вкладнику про наявність цих коштів на рахунку фінустанови.

 

         Прийняття Вами цього рішення надає змогу фінансовим установам, що залучили кошти, взагалі не повертати їх вкладникам у разі відсутності ощадної книжки або сертифіката. Щодо інших документів, які підтверджують внесення вкладу, то існуюча законодавча невизначеність дає змогу суддям трактувати ці «інші» документи як завгодно, маніпулюючи при цьому своїми повноваженнями, що мають наслідком недобросовісне правозастосування.

 

         На сьогоднішній день існує досить багато рішень, де суди, зазначаючи про невідповідність квитанцій, відмовляють вкладникам у повернені коштів. Така ситуація є навіть у випадках, коли існує вирок у кримінальній справі, згідно з яким доведено злочин посадових осіб банку щодо присвоєння депозитних вкладів.

 

         Однак, у вищезазначеній справі, Ви послались лише на заяву, яку прийнято та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 190 КК України стосовно вкладника та посадової особи банку.

 

         Приклад, який був наданий цим рішенням, фактично позбавляє більшість вкладників на захист своїх прав у суді та робить розміщення депозитів в українських фінустановах надризиковим. Саме такі випадки є каталізатором росту недовіри до судової влади і держави в цілому.

 

         Своїм намагання «захистити» банківські установи Ви фактично здійснюєте наругу над законодавством. Після славнозвісних узагальнень судді Луспеника Д.Д., який всупереч здоровому глузду обмежив дію Закону України «Про захист прав споживачів» Ви фактично здійснили черговий крок до позбавлення споживачів фінансових послуг своїх прав.

 

         У зв’язку з цим прошу Вас схаменутись та згадати присягу, яку Ви давали і прикласти максимум зусиль аби дотримуватись її.

 

 

Адвокат                                                                                                      Кравець Р.Ю.

post-7039-0-10969200-1405435062_thumb.jp

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

1309406484_tri-3.jpg

 

Коллегия ВСУ внимательно слушает обращение адвоката.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 2 weeks later...

Получил ответ от ВСУ. Пообещали учесть мое мнение. Очень хочется в это верить.

И подписал ответ тот, кто председательствовал в коллегии при принятии постанова по справі від 02 липня 2014 року №6-96цс14.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

ANTIRAID

 

заведите блоги на основных ресурсах  и выкладывайте эту переписку, иначе весь труд пропадает зря

 

должно это распространяться по всем медиаканалам 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...