Обращение к главе Верховной рады по депутату Цареву О.А.


Recommended Posts

Голові Верховної Ради України

Турчинову О.В.

 вул. М.Грушевського, 5

 Київ, 01008

 

  ЗАПИТ

Про надання інформації стосовно статусу народного депутата Царьова О.А

 та про нарахування йому заробітної плати

 

12 травня 2014 року до Верховної Ради України надійшло подання в. о. генпрокурора Олега Махніцького про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Царьова Олега Анатолійовича та надання дозволу на затримання та обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

03 червня 2014 року на пленарному засіданні Верховної Ради України було прийнято рішення про позбавлення Царьова О.А. депутатської недоторканості та надано дозвіл на обрання для останнього запобіжного заходу.

 

Відповідно до ст.8 Закону України «Про статус народного депутата України», у своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі; завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу.

 

Неприпустимим є використання народним депутатом свого депутатського мандата всупереч загальновизнаним нормам моралі, правам і свободам людини і громадянина, законним інтересам суспільства і держави.

 

Відповідно до положень ч. 1 ст. 20 Закону України "Про статус народного депутата України" гарантії трудових прав народного депутата України встановлюються Конституцією України, цим Законом, Кодексом законів про працю України та іншими нормативно-правовими актами.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України "Про оплату праці" встановлено, що заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

 

З цього випливає, що лише при здійснені народним депутатом України своїх повноважень, він має право на отримання за це заробітної плати.

 

Враховуючи те, що на данний час Царьов О.А. знаходиться у розшку, проти нього МВС України порушено кримінальні справи, Царьов О.А. не здійснює своїх повноважень як народний депутат України, керуючись ст.40 Конституції України, ст.3 Закону України «Про інформацію», 

 

ПРОШУ:

 

1.     Надати інформацію у вигляді письмової відповіді на цей запит стосовно того, чи зберігається за Царьовим О.А. статус народного депутата України?

 

2.    Чи здійснюються нарахування та виплата заробітньої плати Царьову О.А.?

 

3.    У разі здійснення нарахувань та виплати заробітньої плати Царьову О.А. просимо повідомити їх розмір.

 

З повагою,

 

Громадянин України, адвокат, Голова ГО «Правова держава»                                         Р.Ю. КРАВЕЦЬ

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения