Как вернуть средства из банка


Recommended Posts

Данная схема применяется для сохранения средств как физических, так и юридических лиц. Основывается она на оформлении договоров переуступки долга либо права требования по договорам вклада либо договорам рассчетно-кассового обслуживания. Сумма не гарантируемая фондом разбивается на части эквивалентные 200 000 гривен и переуступается физическим лицам. Далее эти лица в соответствии с действующим законодательством требуют возврата своих средств от банка и соответственно Фонда гарантирования. Для того чтобы установить задолженность перед физическим лицом лица на которых была осуществлена переуступка долга через суд взыскивают эти средства и устанавливают факт задолженности перед собой. В дальнейшем при отказе Фонда внести их в перечень для выплат гарантированной суммы уже через административный суд устанавливают неправомерность действий уполномоченных лиц Фонда гарантирования вкладов и обязательство включить их в список на выплату. Положительные решения уже есть http://antiraid.com.ua/articles/27265-kak-vernut-sredstva-iz-banka.html

так же можно делать и между физ лицами? кто что знает об сказанных в статье положительных решениях?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Благодарю !!!!

Правильно ли я понимаю, что возможно через суд одному физ лицу взыскать у другого по долговой расписке сумму вклада (или части?) депозитного (или тех средств что лежат на текущем счете). как взыскать деньги я понимаю, а как взыскать именно те что на счету, (а вернее признать на них право собственности)? И возможно ли это уже при введении ВА  в Банк? 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • Что скажете про такой путь?

 Так відповідно до ст. 572 Цивільного кодексу України в силу застави кредитор (заставодержатель) має право уразі невиконання боржником (заставодавцем) зобов'язання, забезпеченого заставою, одержати задоволення за рахунок заставленого майна переважно перед іншими кредиторами цього боржника, якщо інше не встановлено законом (право застави).

Цілком логічним є запитання до чого тут застава? І тут все просто, бо застава є одним із способів забезпечення виконання зобов'язань.

Робимо наступне:

  1. Знаходимо знайомого, родича ін. особу, якій особисто Ви 100% довіряєте. Укладаємо з ним договір позики (Ви берете в борг гроші у свого знайомого) на суму, яка дорівнює сумі Вашого банківського вкладу (депозиту).
  2. В пункті про забезпечення зобов'язань вказуємо, що забезпеченням є майнове право на депозит в сумі (вказуємо суму депозитного вкладу відповідно до договору), що знаходится (вказуємо установу банку і № рахунку, який був відкритий для розміщення Вашого вкладу).
  3. Додатково укладаємо договір застави. І одним із обов'язкових документів, який необхідно укласти - є розписка про отримання у власність грошової суми у повному обсязі, видана Депозитчиком як позичальником.  Термін на який укладається договір позики може бути будь-яким (від 1 дня і до ...).
  4. Після закінчення терміну дії договору позики, Ваш знайомий (позикодавець), на підставі ч.ч. 1,2 ст. 590 Цивільного кодексу України, в порядку ст.ст 95, 96 Циівільного процесуального кодексу України звертається до суду за місцем Вашого проживання із заявою про видачу судового наказу. В якій прохає стягнути з Вас суму грошей в розмірі невиконаних зобов'язань, шляхом стягнення цієї суми з Вашого депозитного рахунку, який перебуває під заставою. Або про визнання права власності на депозит?
  5. Після отримання судового наказу Ваш знайомий звертається до виконавчої служби, яка і втілить в життя рішення суду.

 

  • Таким чином,  повертаємо депозит в найкоротші терміни і банк не залучається до участі, оскільки розгляд заяви про видачу судового наказу проводиться судом без судового засідання і виклику сторін та заінтересованих осіб.
  • Також маємо можливість переведення вкладу на іншу особу, яка підпаде под гарантовану виплатудепозиту  ФОНДОМ
  • Крім того спір вирішиться за місцем Вашого проживання, що вбереже  від додаткових затрат часу і коштів на поїздки в інші міста. 
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...