Recommended Posts

Posted

Вітаю шановні друзі.

Зтикнувся з такою ситуацією.

В вересні 2008 року, клієнту-позичальнику банк піднімає відсоткову ставку, а в договір поруки зміни внесені лише через рік після цього!!!

Як вважаєте, це є достатньою підставою для визнання договору поруки припиненим?

Posted

Вітаю шановні друзі.

В вересні 2008 року, клієнту-позичальнику банк піднімає відсоткову ставку, а в договір поруки зміни внесені лише через рік після цього!!!

Якою датою підписаний договір про внесення змін до договору поруки?

Я думаю навіть якщо вони погодилися через рік, то треб дивитися по змінам які внесені, первинний Договір поруки припинив своє існування, а дію почав Договір про внесення змін до договору поруки...

Треба дивитися які положення за договором внесення змін залишилися чинними, те що вказано у договорі про внесення змін, за те тільки і відповідає поручитель

Можливо він відповідає за підвищення відсотків

були відсотки 10 % стало 15 %, то він відповідає тільки за сплату пяти...

треба дивитися договір поруки і із цього робити висновки.

Posted

Якою датою підписаний договір про внесення змін до договору поруки?

Я думаю навіть якщо вони погодилися через рік, то треб дивитися по змінам які внесені, первинний Договір поруки припинив своє існування, а дію почав Договір про внесення змін до договору поруки...

Треба дивитися які положення за договором внесення змін залишилися чинними, те що вказано у договорі про внесення змін, за те тільки і відповідає поручитель

Можливо він відповідає за підвищення відсотків

були відсотки 10 % стало 15 %, то він відповідає тільки за сплату пяти...

треба дивитися договір поруки і із цього робити висновки.

Ситуація наступна, до кредитного договору було внесено зміни 01 вересня 2008 року, в частині відсоткової ставки, з 12,7% її підняли до 14,7%

Поручитель, згідно договору поруки несе солідарну відповідальність з позичальником. До договору поруки вносять зміни 23 вересня 2009 року наступного характеру:

1. В зв"язку зі зміною прізвища поручителя та збільшенням відсоткової ставки за кредитним договором внести наступні зміни .... змінюється преамбула договору де змінюється прізвище поручителя.

2. Поручитель, ознайомлений з умовами кредитного договору .... умови договору (сума кредиту, нова відсоткова ставка)

3. Змінюється пункт договору поруки де вказані реквізити сторін.

Інші умови договору залишаються без змін

Ось така петрушка.

З повагою

Posted

Ситуація наступна, до кредитного договору було внесено зміни 01 вересня 2008 року, в частині відсоткової ставки, з 12,7% її підняли до 14,7%

Поручитель, згідно договору поруки несе солідарну відповідальність з позичальником. До договору поруки вносять зміни 23 вересня 2009 року наступного характеру:

1. В зв"язку зі зміною прізвища поручителя та збільшенням відсоткової ставки за кредитним договором внести наступні зміни .... змінюється преамбула договору де змінюється прізвище поручителя.

2. Поручитель, ознайомлений з умовами кредитного договору .... умови договору (сума кредиту, нова відсоткова ставка)

3. Змінюється пункт договору поруки де вказані реквізити сторін.

Інші умови договору залишаються без змін

Ось така петрушка.

З повагою

Ну і що, що він ознайомлений з умовами кредитного договору???

Я первинний думаю договір поруки треба визнавати припиненим.

А договір про внесення змін недійсним так як він не забезпечує нічого.

Так як до припиненого договору поруки не можуть бути внесені зміни.

десь так.

2. Поручитель, ознайомлений з умовами кредитного договору ....

Тут яка дата договору стоїть первинного, чи договору, яким було підвищено відсоткову ставку?

Якщо первинного, то він і далі має виконувати умови первинного, а не договору про внесення змін.

Що означає нова відсоткова ставка???

12.7 і в тому ж кредитному договорі зявилася ще одна. ;)

Posted

Вітаю шановні друзі.

По закону согласно ЦК. ст,559 п.1 порука (не путать с договором поруки, иначе суд вас сьест) у Вас была припинена со дня повышения % ставки без согласия поручителя, все остальное не имеет значения.

Для точного освещения вашей ситуации смотрите № решения 10528923 от 14.07.2010г., Верховного суда.

Posted

По закону согласно ЦК. ст,559 п.1 порука (не путать с договором поруки, иначе суд вас сьест) у Вас была припинена со дня повышения % ставки без согласия поручителя, все остальное не имеет значения.

Для точного освещения вашей ситуации смотрите № решения 10528923 от 14.07.2010г., Верховного суда.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10528923
Posted

Kristi, велике спасибі, дуже цінна інформація!

Отже я був правий в своїх міркуваннях. Значить до бою.

Ще раз усім дякую, що відгукнулись.

• Пользователи

No members to show