Валютне кредитування в Україні: врегулювання правових відносин між кредиторами та споживачами фінансових послуг


Recommended Posts

31.05.2011 о 12:00 відбудеться засідання «круглого столу» на тему: «Валютне кредитування в Україні: врегулювання правових відносин між кредиторами та споживачами фінансових послуг» (м. Київ, вул. Липська, 3, великий зал засідань № 2).

У роботі «круглого столу» візьмуть участь народні депутати України, представники виконавчої влади (Міністерства фінансів України, Національного банку України), правоохоронної системи (зокрема, Генеральної прокуратури України), керівники всеукраїнських, обласних, міських громадських організацій, що займаються захистом прав споживачів фінансових послуг. Запрошені також представники Асоціації Українських Банків та Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз», голови правлінь комерційних банків, що мали практику видачі валютних споживчих кредитів.

Питання, що обговорюватимуться:

Аналітика та аналіз конфлікту інтересів, що виник між фінансовими установами та споживачами фінансових послуг - фізичними особами-резидентами, які отримали валютні кредити на споживчі потреби внаслідок фінансової кризи 2008 року. Шляхи пошуку балансу інтересів між кредиторами та їх клієнтами та відповідних зустрічних векторів порозуміння.

Захист прав споживачів фінансових послуг у сфері іпотечного кредитування і шляхи реформування нормативно-правової бази, що регулює діяльність банківських установ у цій сфері.

Світова практика посилення контролю державних органів за діяльністю комерційних банків в умовах кризи. Можливість застосування успішних механізмів в Україні.

Обговорення положень Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання правових відносин між кредиторами та споживачами фінансових послуг (реєстр. №7351 від 06.04.2011 р.).

Акредитація: 067-209-64-50, 097-946-16-00, 067-342-42-82

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Как появится протокол, обязательно размещу. Но в целом могу сказать что круглый стол был посвящен очень сырому и недоработанному законопроекту Полунеева №7351, который пианисты планируют проголосовать в четверг.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

ВР 2 июня примет в первом чтении законопроект, запрещающий выдачу потребительских кредитов в иностранной валюте, - Полунеев

РБК-Украина, 31.05.2011, Киев, 14:00

Депутаты Верховной Рады Украины в четверг, 2 июня, примут в первом чтении законопроект, запрещающий выдачу и получение потребительских кредитов в иностранной валюте на территории Украины. Об этом на заседании сегодняшнего круглого стола "Валютное кредитование в Украине" заявил народный депутат Партии регионов Юрий Полyнеев, передает корреспондент РБК-Украина.

"Если ВР примет на этой неделе законопроект 7351 "О внесение изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно защиты прав кредиторов и потребителей финансовых услуг... законодательно будет закреплено запрет на предоставление и получение потребительских кредитов в иностранной валюте на территории Украины... Кредитору запрещается устанавливать в договоре о предоставлении потребительского кредита какие-либо сборы, проценты, комиссии, платежи за действия, которые не являются услугой в указанном законе", - сказал Полунеев.

Также по его словам, данный законопроект будет предусматривать, что в договоре о предоставлении потребительского кредита должна быть подробно описана совокупная стоимость кредита для потребителя с учетом процентной ставки по кредиту и стоимости всех услуг, связанных с получением, обслуживанием и погашением кредитов, а также заключением договора по предоставлению потребительского кредита, условиями досрочного разрыва кредитного договора.

По словам Полунеева, данный законопроект будет принят во втором чтении и окончательно к концу июня.

"Мы прогнозируем быстрое рассмотрение этого законопроекта в парламенте", - добавил он.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

ты проиграла только в том случааесли смирилась -согласилась

топор есть поставь возле двери

и копай по новому развивай подходы и учти у каждого юриста своя стратегия отбирай лучшее и групируй

но и главное даже самый самый сильный юрист безсилен если сама - сам потерпевший не хочет не верит в успех а тем более не принимает участия

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

http://www.chp.com.ua/index.php?code=11325&show_all=YESS

здесь информация об этом

02.06.11

Відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики

01.06.2011 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, на якому розглядали три законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва)»: реєстр. №8521 – автор Кабінет Міністрів України; реєстр. №8521-1 – автор народний депутат Н. Королевська; реєстр. №8521 - 2 – автор народний депутат А. Яценюк.

Законопроект №8521 представив перший заступник Міністра фінансів України А. Мярковський, автори інших проектів участі в засіданні не приймали і свої законопроекти не представляли. Проти прийняття законопроекту виступав тільки народний депутат О.Царьов, з проханням підтримати законопроект до народних депутатів звернулась Оксана Продан.

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу законопроект реєстр. № 8521.

Законопроект №8217, який серед інших норм передбачає звільнення від штрафних санкцій за несплату у 2010 році пенсійних внесків підприємцями за себе, зміну бази нарахування єдиним соціальним внеском для підприємців на загальній системі оподаткування - не з різниці між доходами і витратами, а з мінімальної заробітної плати та багато інших норм по спрощенню адміністрування, ПДВ, по податку на прибуток, схвалений до другого читання.

На засіданні також було розглянуто законопроект народних депутатів Ю.Полунєєва, Ю.Воропаєва, С. Аржевітіна «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання правових відносин між кредиторами та споживачами фінансових послуг», реєстр. №7351. Цей законопроект передбачає, що споживач не зобов’язаний сплачувати кредитодавцеві додаткові комісії, кредитодавець не має права встановлювати у договорі про надання споживчого кредиту будь-які збори, відсотки, комісії та платежі, уточнюються норми стосовно права споживача достроково повертати кредит та інше. За результатами розгляду даного законопроекту було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу законопроект №7351.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

ты проиграла только в том случааесли смирилась -согласилась

топор есть поставь возле двери

и копай по новому развивай подходы и учти у каждого юриста своя стратегия отбирай лучшее и групируй

но и главное даже самый самый сильный юрист безсилен если сама - сам потерпевший не хочет не верит в успех а тем более не принимает участия

А вот я как потерпевшая ходила на все суды добивалась всего сама без адвоката.Выучила все законодательсто 31 мая на суде приперла банк к стене пресовала как могла.А банк сказал что у них кредитование в лицензии-ЭТО ВЕДЕНИЕ КОРРЕСПОНДЕНТСКИХ СЧЕТОВ КЛИЕНТОВ.Я и кулаком по столу стучала голос сорвала и ПРОИГРАЛА.Никому не интересно.Вот теперь сижу не сплю а ищу образец апелляции.Так что все таки АНАРХИЯ МАТЬ ПОРЯДКА.
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Да, при всей логичности построений наших аргументов - они разбиваются просто об дебилизм Системы. Будем воевать...

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...