Определение Одесского окружного административного суда об обеспечении иска о неправомерности действий нотариуса по регистрации права собственности ипотекодержателя путем запрета органам регистрации осуществлять любые регистрационные действия с имущес


Recommended Posts

http://reyestr.court.gov.ua/Review/56816786

Державний герб України

    

                              

УХВАЛА

30 березня 2016 року                         м.Одеса            справа № 815/1315/16

Одеський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого  судді           Іванова Е.А.

ceкpeтap                     Сакара М.М.

за участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засідані в залі суду в м. Одесі заяву про забезпечення позову по адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Коблєвої Алли Михайлівни, за участю третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей -Колект» про визнання неправомірним та скасування рішення про державну реєстрацію прав

ВСТАНОВИВ:

       ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Кобелєвої Алли Михайлівни, в якому просить  визнати неправомірним та скасувати рішення приватного нотаріуса про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 28524717 від 25.02.2016р., на підставі якого було внесено запис про реєстрацію права власності на нерухоме майно -квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 за товариством з обмеженою відповідальністю «Кей -Колект», визнати неправомірним та скасувати рішення приватного нотаріуса про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 28523115 від 25.02.2016р., на підставі якого було внесено запис про реєстрацію права власності на нерухоме майно -квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 за товариством з обмеженою відповідальністю «Кей -Колект».

        В судовому засіданні представник  позивача підтримав письмове клопотання  про забезпечення позову вх..№7812/16 від 29.03.2016р. шляхом накладення арешту на квартири та забороною вчиняти дії пов'язані із державною реєстрацією права власності та інших речових прав на нерухоме майно: квартиру розташовану за адресою: АДРЕСА_1 та квартиру розташовану в АДРЕСА_2 до розгляду справи по суті.

          Інші учасники судового процесу у судове засідання не з'явились, про дату час та місце судового засідання повідомлені належним чином та завчасно.

       Згідно з ч. 1 ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидним є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

  Для задоволення судом, поданого позивачем клопотання про забезпечення адміністративного позову останній має обґрунтувати необхідність задоволення такого клопотання, та довести, що незадоволення клопотання призведе хоча б до одного із наслідків, передбачених частиною 1 статті 117 Кодексу адміністративного судочинства України.    

       Суд враховує, що з матеріалів справи вбачається, що рішеннями державного реєстратора -приватного нотаріуса Кобелєвої А.М., 25.02.2016р. зареєстровано право власності на квартири розташовані за адресою: АДРЕСА_1 та квартиру розташовану в АДРЕСА_2 за ТОВ «Кей -Колект».

    Та як вбачається з інформаційної довідки до вказаного рішення власником цього майна був позивач.

     Таким чином враховуючи, те що в разі відчуження власником вищевказаних квартир до розгляду справи по суті, для відновлення прав позивачу необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, суд доходить висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

       Керуючись ст.ст.117,118,158,165 КАС України суд ,

УХВАЛИВ:

       Заяву представника позивача задовольнити.

     Накласти арешт на квартиру розташовану за адресою: АДРЕСА_1 та квартиру розташовану в  АДРЕСА_2 до розгляду справи по суті.

    Заборонити державним реєстраторам в т.ч. нотаріусам вчиняти дії пов'язані із державною реєстрацією права власності та інших речових прав на нерухоме майно: квартиру розташовану за адресою: АДРЕСА_1 та квартиру розташовану в АДРЕСА_2 до розгляду справи по суті.

        Ухвала набирає законної сили відповідно до ст..254КАС України.

    Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її отримання.        

      Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду  через Одеський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали виготовлений 30.03.2016р.

Суддя                                                                      Е.А.Іванов

 

                                      

29.03.16

задоволено

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...