Recommended Posts

Опубликовано

Ситуация:

Позавчера Пришла "синяя бумажка" про Арест движимого имущества в пределах суммы 1280 грн.

Арест наложен ВДС.

В ДВС сказали - есть судебный приказ.

При этом, не направили постановление об открытии исполнительного производства.

Выдали постановление на месте, согласно которому я должен был добровольно заплатить 1280 гривен 3 месяца назад., и явится в ДВС.

За неявку 510 грн штрафа.

Штраф сняли, т.к. не прислали Постановление, и я не знал куда мне нада и зачем являться :)

На судебном приказе написанно - вступил в силу 27.04.2007 года. ДЕйствителен 3 года. Производство в ДВС открыли 10.02.2010 - типа успели.

Наказ выдан по иску ЮМС за мобильный телефон.

С ЮМС дела не имел, копию Наказа не получал.

Вопрос:

Если судебный приказ вступает в силу с момента наличия сведений о его вручении мне, после 10+3 дней от дня вручения - то этот приказ НЕ вступил в силу, т.к. мне его не вручали.

Одновременно в наказе написанно - выдан 14.04.2007 года. Вступил в силу 27.04.2007.

Я так поинимаю - либа судья на морозе написала, что он вступил в силу, либо кто-то подделал информацию о том, что я получал копию наказа.

Для ДВС - наказ вступил в силу, т.к. на нём это написано.

Для суда - не востанавливают сроки, т.к. нет оснований для обращения - наказ вступил в силу после истечения срока на обжалование, начинающего свой ход в 10+3 дня, после вручения мне копии. Я не предоставил доказательств, что (!!!) я его не получал.

Я не могу доказать, что я не получал Наказ, т.к. в почте архив ведомостей о получении писем хранится 2 года.

В материалах дела в суде никакой информации о вручении мне копии нет.

Я чё-то.... подвис :)

Что делать-то?

На ДВС я-то накричал..... они сказали - трогать не будут, но - вопрос то нада закрывать?

Опубликовано

у коллеги была похожая ситуация.

Общался с председателем который и скасувал этот приказ.

А вообще если, что можно попробовать все сделать в рамках п.1ч.1ст.293 ЦПК Украины.

Если откажут, то можно пробовать что-то в апелляции сделать. Все таки момент от которого отсчитываются 10+3 как ни как не настал еще. Может то просто была ошибка через загруженность судов? ВО всяком случае председатель так и объяснил моему коллеге про "наш" случай <_<

Опубликовано

... районний суд м. Заявник … Боржник ….

Сума … грн. Справа № …

Заява про скасування судового наказу

… року …судом було видано судовий наказ, згідно якого з … було стягнуто на користь … грн. заборгованості за кредитним договором та … грн. судових витрат

Даний наказ жоден з боржників не отримав.

Про його існування мені стало відомо після отримання постанови про відкриття виконавчого провадження, яку я отримав сім днів тому.

З сумою боргу, зазначеною в наказі, я не погоджуюся, оскільки Банк завищив суму відсотків та штрафних санкцій.

На мою думку, при нарахуванні пені Заявник грубо порушив вимоги Цивільного кодексу України та Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань» в частині строку позовної давності та обмеження розміру пені, внаслідок чого ця сума є значно завищеною (тут – пофіг шо).

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 104-106 Цивільного процесульного кодексу України, прошу Суд:

1. Поновити строк для подання заяви про скасування судового наказу.

2. Скасувати судовий наказ від 06 липня 2009 року по справі № 2204/09.

Додатки:

1. Копія Заяви.

2. Копія постанови про відкриття виконавчого провадження.

З.І.

Доказ по ситуації, - лист з конвертом від виконачої і т.д.

Опубликовано

Заява

клопотання про поновлення пропущеного строку

(Ст.72 ЦПКУ)

*** травня 2010 року мені стало відомо що ******** відділом державної виконавчої служби Горлівського міського управління юстиції відкрите виконавче провадження по примушенню мене до виконання судового рішення, а *** травня 2010 року, після відвідин виконавчої служби, стала відома підстава відкриття виконавчого провадження - судовий наказ - ******/09, який було видано ** червня 200* року суддею ***** районного суду м.Горлівки Донецької області *****, про стягнення з мене заборгованості за кредитним договором.

Ні за порядком винесення, ні за змістом спірних відносин, цей судовий наказ не відповідає вимогам закону.

Згідно з положеннями Ст. 104 ЦПКУ боржник має право в разі заперечення проти вимог стягувача потягом десяти днів з дня отримання судового наказу подати заяву про його скасування.

Оскільки до мене не було доведено це судове рішення, щодо моїх цивільних прав та обов’язків, я не мала можливості з об’єктивних причин заявити про свою незгоду з цим рішенням та реалізувати своє конституційне право на його оскарження. Як з’ясувалося, на поштовому відділенні №** є інформація про надходження за адресою мого проживання рекомендованого відправлення, але особу яка його отримала вони встановити не можуть – у журналі видачи рекомендованої кореспонденції стоїть підпис невідомої особи, підтвердити цю інформацію письмово вони відмовилися.

Оскільки, я не отримувала рекомендованого поштового відправлення від **** районного суду, вважаю, що – у повідомленні про його отримання стоїть також підпис невідомої особи, без зазначення характеру правового зв’язку з моєю особистістю, що є порушенням правил роботи з рекомендованою поштовою кореспонденцією, та унеможливлює використання цього повідомлення в якості доказу факту отримання мною Судового Наказу № *****/09.

Згідно з положеннями п. 2, Ст. 72 ЦПКУ: «Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, якщо суд за клопотанням особи, що їх подала, не знайде підстав для поновлення або продовження строку».

Згідно з положеннями п. 1, Ст. 73 ЦПКУ: «Суд поновлює або продовжує строк, встановлений відповідно законом або судом, за клопотанням сторони або іншої особи у разі його пропущення з поважних причин».

Зважаючи на те, що - незалежно від моєї волі я не мала можливості реалізувати своє право на оскарження Судового Наказу № *****/09 в межах процесуального строку, у зв’язку з отриманням його та приховуванням від мене невідомою особою, я тільки зараз отримала можливість реалізувати надане мені законодавством право подати заяву на скасування судового наказу з яким я не згодна.

На підставі викладеного, керуючись положеннями Ст.Ст. 72, 73 ЦПКУ України,

Прошу Суд:

- Поновити мені строк на подання заяви про скасування судового наказу №*****/09/09 від ** червня 200* року про стягнення з мене, **********, заборгованості за кредитним договором.

Додатки:

1. Копія поштового конверту;

2. Копія Постанови про відкриття виконавчого провадження від 06.05.2010 року.

Заява про скасування судового наказу

(Ст.Ст. 104, 106 ЦПКУ)

** червня 200* року, **** районний суд м. Горлівки Донецької області, за рішенням судді ****, видав судовий наказ - ****/09, про стягнення з мене, ****, заборгованості за кредитним договором № ***** у сумі 3029 (три тисячі двадцять дев’ять) гривень 92 копійки.

Зважаючи на те, що - я до цього часу ще не отримала вищезазначеного рішення, і маю відомості про його існування тільки на підставі інформації наведеної у матеріалах виконавчого провадження, спрямованого на примусове виконання цього судового рішення, а сам цей судовий наказ не відповідає вимогам закону, та є безпідставним, вважаю можливим його оскарження, для забезпечення якого мною подано клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку (Ст. 73 ЦПКУ).

Вважаю, що судовий наказ - ****/09 підлягає скасуванню, оскільки:

1) його видано всупереч положенням процесуального законодавства, зокрема – ч.1 Ст. 96 Цивільно процесуального Кодексу України (Далі – ЦПК) – заявлена вимога не ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі, а у самій вимозі та не наведено зв'язку її з іншими встановленими законом випадками видачи судового наказу;

2) приймаючи рішення про видачу цього наказу, Суд, всупереч вимогам законодавства (зокрема положень ч.4 ст.11 Закону України „Про захист прав споживачів”, якими встановлено перелік вимог до змісту договору споживчого кредиту, як правочину у письмовій формі, відсутність яких робить цей правочин нікчемним, та визначено, що: в кредитному договорі повинно зазначатися - сума кредиту; детальний розпис загальної вартості кредиту для споживача; дата видачі кредиту або, якщо кредит видаватиметься частинами, дати і суми надання таких частин кредиту та інші умови надання кредиту; право дострокового повернення кредиту; річна відсоткова ставка за кредитом; інші умови, визначені законодавством;) наділив фотокопію титульної сторони моєї заяви на отримання споживчого кредиту якостями договору у письмовій формі;

3) до матеріалів заяви про видачу судового наказу долучено копію документа, який за змістом нагадує розпорядчий акт суб’єкта господарювання, спрямований на доведення до осіб, які знаходяться у трудових відносинах з цим суб’єктом, вимог до порядку здійснення окремих господарських операцій, і який за своєю правовою природою не може створювати будь яких цивільно-правових наслідків для третіх, тим більш що на цій копії відсутні будь які дані, які б свідчили що зміст саме цього розпорядчого акту було до мене доведено;

4) заявлена до стягнення сума не має правового статусу безспірного, простроченого грошового зобов'язання, та не має такої підстави виникнення, як - договір у письмовій формі, а з огляду на склад заявленої вимоги, визначений Стягувачем у доданій довідці про заборгованість, до якої включено штрафи та пені, Стягував ввів в оману Суд, та зловживаючи правом стягнув неустойку поза межами позовної давності (пп..1 п.1 Ст. 258 ЦКУ).

На підставі викладеного, у відповідності зі Ст.4, ч. 2 Ст. 104, ч. 1 Ст. 106 ЦПК України

Прошу:

скасувати судовий наказ ****/09/09 від ** червня 200* року про стягнення з мене, ******, заборгованості за кредитним договором № ***** у сумі 3029 (три тисячі двадцять дев’ять) гривень 92 копійки, та судових витрат 69 грн. 25 коп.

Не смотря на некоторое противоречие - ссылки на документы прилогаемые к заявлению на выдачу, при наличии обстоятельства - не получение приказа, судьи хватаются за "злоупотребеление правом" - заявление требования о взыскании пеней штрафов за пределами сроков исковой давности - их бесит, что их руками банковские прячут свои ошибки.

Хотя, конечно в пределах небольших сроков - основной аргумент - наличие спора, что вообще препятствует возникновению процессуального правоотношения в особой форме производства - приказное.

Опубликовано

Спасибо, но у меня был вопрос больше по тому, КАК такое вообще может быть, если я не получал копии? Судья скажет - наказ набрал силу, а набирает - при уведомлении.... И чё я ей скажу? Что она "прогнала" и неубедилась в уведомлении меня о приказе?

:)

Завтра подам.

Опубликовано

Спасибо, но у меня был вопрос больше по тому, КАК такое вообще может быть, если я не получал копии? Судья скажет - наказ набрал силу, а набирает - при уведомлении.... И чё я ей скажу? Что она "прогнала" и неубедилась в уведомлении меня о приказе?

Завтра подам.

получается, что судья жестко лоханулась!

у меня по одному делу, когда-то прокурор сказала, я ее попросил опротестовать на ёё же постановление о привлечении к админ ответственности, так как она не имела это право делать!

пришлось прокурору признать, что она дура!

и отчетать помощника, который это подсунул!

Опубликовано

Завтра подам.

Вам говорить ей ничего не нужно. Пусть сама смотрит материалы дела. Есть там уведомление или нет. Может это ее помощница так помогла.
  • 3 years later...
Опубликовано

Подскажите,пожалуйста, заяву про поновлення строку и заяву про скасування суд.наказу подавать как одну заяву или как две отдельных? Спасибо

Без разницы, можете совместить в одном документе, можете двумя разными, если в одном, то там 1 пунктом восстановление срока, а вторым скасування наказу (если ничего другого не просите).