Образцы заявлений для возврата средств и включения в перечень кредиторов ликвидируемых банков


Recommended Posts

В связи с большим количеством вопросов связанных с оформлением заявлений о включении в перечень кредиторов, а также возврата вкладов, которые Фонд пытается скрыть подготовлены образцы соответствующих заявлений:

 

Публічному акціонерному товариству 
«____БАНК____»
адреса: _____________________
В особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «____БАНК____» 
____ПІБ____
 
ПІБ
Адреса:
тел.:
 
 
Заява
 
«___» _____________ 2014 року між мною та Публічним акціонерним товариством «____БАНК____» було укладено Договір банківського вкладу (депозиту, рахунку) №____ (далі – Договір) . 
 
Відповідно до Постанови Правління Національного банку України від _________.2014р. №_____ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «____БАНК____» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від ________.2014 року №___ про початок здійснення процедури ліквідації ПАТ «____БАНК____» та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «____БАНК____» - ____ПІБ____ на період з ____.2014 р. по _____.2015 р.
 
На Інтернет ресурсі ПАТ «____БАНК____» зазначено, що для отримання коштів вкладники ПАТ «____БАНК____» з ______.2014 року по _____.2014 року включно зможуть звертатись до установ банку-агента Фонду Публічного акціонерного товариства «______________________». Виплати гарантованої суми відшкодування здійснюватимуться відповідно до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду. 
 
Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутись до ПАТ «______________________» та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.
 
«____»_________2014 року, я звернувся до банку-агента ПАТ «______________________» щодо тримання грошових коштів за Договором банківського вкладу (депозиту, рахунку) №_____ від _______р., що становить _______________грн., тобто не більше гарантованої суми відшкодування, однак мені відмовили у видачі грошових коштів мотивуючи тим, що мене немає у Загальному реєстрі вкладників. 
 
Відповідно до ч. 5 статті 45 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», вимоги фізичних осіб-вкладників у межах гарантованої Фондом суми відшкодування за вкладами не заявляються.
 
На підставі вище викладеного, у відповідності до ч. 1, ч. 2 ст. 26, ст. 45 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», прошу: 
 
1. Видати мені грошові кошти за Договором банківського вкладу (депозиту) №____від
 
Додатки: 
 
1. копія паспорта
 
2. копія ідентифікаційного коду.
 
«____» ________2014 року ____________/__________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Публічному акціонерному товариству 
«____БАНК____»
адреса: _____________________
В особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «____БАНК____» 
____ПІБ____
 
ПІБ
адреса:
тел: 
 
Заява
 
«___» _____________ 2014 року між мною та Публічним акціонерним товариством «____БАНК____» було укладено Договір банківського вкладу №____ (далі – Договір). 
 
Відповідно до Постанови Правління Національного банку України від ________.2014р. №_____ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «____БАНК____» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від _____.2014 року №___ про початок здійснення процедури ліквідації ПАТ «____БАНК____» про що було здійснено публікацію у газеті «Голос України» №__ від ________.
 
Як зазначено в ч. 5 статті 45 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», протягом 30 днів з дня опублікування відомостей про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку та призначення уповноваженої особи фонду кредитори мають право заявити уповноваженій особі Фонду про свої вимоги до банку. 
 
Як кредитор банку повідомляю Вас про грошові вимоги до банку, які складаються з зобов’язань з виплати відсотків за вкладом, нарахованими під час здійснення тимчасової адміністрації до дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку у відповідності до Договору банківського вкладу (депозиту) № , від .
 
На підставі вищевикладеного, у відповідності до ч. 1 ст. 26, ч. 5 ст. 45, ч. 2 ст. 49, п. 4 ч. 1 ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», прошу: 
 
1. Прийняти та розглянути мої грошові вимоги до банку, які складаються з зобов’язань з виплати суми грошових коштів відповідно до Договору банківського вкладу (депозиту, рахунку) №____ від _____________ 
 
2. З зобов’язань з виплати відсотків за вкладом нарахованих під час здійснення тимчасової адміністрації до дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку в період з по , за Договором банківського вкладу (депозиту).
 
3. Задовольнити мої вимоги шляхом включення їх до реєстру акцептованих вимог кредиторів в порядку черговості, встановленої п. 4 ч. 1 ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»
 
4. Письмово повідомити мене про акцептування моїх вимог.
 
Додатки:
 
1. копія паспорта
 
2. копія ідентифікаційного коду
 
«____» ________2014 року ____________/__________
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Документы полезные, спасибо. Но есть дополнительные вопросы.

1. По поводу второго варианта заявы. В некоторых случаях когда банк назначен к ликвидации и процедура ликвидации началась, то обращаться в сам банк по его местонахождению уже не получается. Там уже могут просто не принимать корреспонденцию (в частности, нарочную, а иногда и почтовую тоже). В этом случае, возможно, придётся обращаться не "в банк, в лице уполномоченного лица на ВА", а прямо в ФГВФЛ. 

Там, в Фонде (б-р Шевченко 33Б) для этого даже специальная девочка есть, со входящим штампом и книгой регистрации.

 

2. По поводу первого варианта заявы. Есть случаи, когда вкладчика не то чтобы "нет в реестре", он там есть, но как-то криво. В частности, не в полном объёме. Например, у него вклад 150 тысяч, а в реестре к выплате ему только 100 тысяч насчитали, а остальное "потеряли". И узнать об этом он  во время действия ВА не может. По телефону же не сообщают и не сверяют суммы, а только говорят, что он есть в реестре. Да и не по телефону тоже - никто никаких сверок не делает, даже и выписку получить можно не всегда (да и то как правило незаверенную). То есть узнает он об этому же постфактум, когда в уполномоченном другом банке ему выплачивают сумму, меньшую чем положено. И тогда уже поздно пить боржоми.

В частности, у меня есть случай, когда банк тупо удалил проводку пополнения депозита перед введением ВА, и на депозитном счету сумма $5000, а по квитанциям — $6000 (шесть квитанций по $1000 за разные дни), в выписке одна проводка $1000 не отражена. И обнаружилось это уже после окончания временной администрации, поскольку никто и не предполагал такого кидалова. 

Вот как быть в таких случаях? Остаётся только в судебном порядке истребовать, получается? А если бы можно было сверку сделать на этапе ВА, то можно было бы такого избежать. Может быть в таких заявах стоит просить ещё расчёт компенсационных сумм к выплате? Пусть программное обеспечение банка рассчитывает (там же ещё проценты есть, да и счетов у вкладчика обычно больше чем один).

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения