Recommended Posts

Опубликовано

Доброго дня всем!

Ситуация с которой я столкнулся сегодня меня несколько обескуражила.

В 2006 г. купил в кредит жилье. При оформлении в БТИ банковские работники не вернули Договор купли продажи и паспорт бти = так храняться в банке дабы не было проблем ... я получил копию нотариуса и спокойно по ней прописался.. до сегодня проблем с банком не было ни финансовых ни документальных, я спокойно перевелся в гривну. В квартире прописан сам потому что есть второе жилье где живем семьей и вопросов по прописке и вообще по документам на квартиру не возникало. На неделе товарищ попросил прописать на какое то время - развелся а прописка нужна по рабочим делам. Я даже не считал это проблемой и дал ему согласие на прописку... в жэке сказали что по копии нотариуса документ не приймут к рассмотрению - тока оригиналы. в банке мне сказал человек что нужно писать заявление на выдачу а там кредитный комитет рассмотрит и будет принимать решение... что за бред? как я понимаю то банк не имеет право ограничивать доступ к моим документам, квартира может и в залоге но это моя собственность. а вдруг мне понадобятся документы что бы прописать супругу или ребенка или визу открыть? в общем я решил принципиально исправить ситуацию и вернуть документы себе. как я понял то мне нужно написать заявление на возврат моих документов из хранения в банке, тем более что я и не давал согласия на их изъятие и хранение. поэтому может кто сталкивался с подобной ситуацией - подскажите как правильно оформить заявление что бы не было повода им затягивать с ответами и отказами? я так понимаю есть определенные тонкости в этом деле? в общем прошу посильной помощи , заранее спасибо!

пс в договоре ипотеки в пункте про обязанности ипотекадовця есть условие про "не надавати дозвіл на реєстрацію в житлових приміщеннях. що складають предмет іпотеки, фізичних або юридичних осіб без згоди іпотекодержателя". это понятно а вот тот факт что у меня нет документов а это не правильно - хочу забрать бумаги..

Опубликовано

Начальнику відділення № __

АКІБ «УкрСиббанк»

м.Харків, _____

________ 61100, м. Харків, вул. ____ буд. 8, кв. 27

тел. 050-

22.10.2007р. між мною та АКІБ «УкрСиббанк» був укладений Договір відповідального зберігання документів б/н, відповідно до умов якого мною було передано на зберігання оригінал Договору купівлі-продажу від 07.09.2007р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, вул.. ____кв____. та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру. Ці документи були передані за Актом приймання – передачі від 22.10.2007р.

Вказаний вище Договір купівлі-продажу та технічний паспорт є моєю власністю та були передані на тимчасове зберігання. На даний час я не маю потреби у зберіганні вказаних документів у АКІБ «УкрСиббанк».

Згідно ст. 953 ЦК України, зберігач зобов'язаний на першу вимогу поклажодавця повернути річ, навіть якщо строк її зберігання не закінчився.

У зв’язку з вказаним вище, прошу розірвати Договір відповідального зберігання документів б/н від 22.10.2007р. з моменту мого звернення та повернути мені Договір купівлі-продажу від 07.09.2007р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, вул.. ______, кв. ___ та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру.

Відповідь прошу надати на мою домашню адресу у строки, встановлені чинним законодавством України.

«____» _________ 2012р.

Опубликовано

АКІБ «УкрСиббанк»

м.Харків, _____

тел. 050-

22.10.2007р. між мною та АКІБ «УкрСиббанк» був укладений Договір відповідального зберігання документів б/н, відповідно до умов якого мною було передано на зберігання оригінал Договору купівлі-продажу від 07.09.2007р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, вул.. ____кв____. та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру. Ці документи були передані за Актом приймання – передачі від 22.10.2007р.

Вказаний вище Договір купівлі-продажу та технічний паспорт є моєю власністю та були передані на тимчасове зберігання. На даний час я не маю потреби у зберіганні вказаних документів у АКІБ «УкрСиббанк».

Згідно ст. 953 ЦК України, зберігач зобов'язаний на першу вимогу поклажодавця повернути річ, навіть якщо строк її зберігання не закінчився.

У зв'язку з вказаним вище, прошу розірвати Договір відповідального зберігання документів б/н від 22.10.2007р. з моменту мого звернення та повернути мені Договір купівлі-продажу від 07.09.2007р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, вул.. ______, кв. ___ та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру.

Відповідь прошу надати на мою домашню адресу у строки, встановлені чинним законодавством України.

«____» _________ 2012р.

а если такого договора не было подписано. что делать ? банк считает, что он не нарушает мое право , когда оплатите кредит , тогда и отдадим документы, возможно.в суд обращалась, отказ
Опубликовано

а если такого договора не было подписано. что делать ? банк считает, что он не нарушает мое право , когда оплатите кредит , тогда и отдадим документы, возможно.в суд обращалась, отказ

А у вас вообще на руках есть какие-то документы, подтверждающие что документы на вашу квартиру хранятся в банке?

Опубликовано

пс в договоре ипотеки в пункте про обязанности ипотекадовця есть условие про "не надавати дозвіл на реєстрацію в житлових приміщеннях. що складають предмет іпотеки, фізичних або юридичних осіб без згоди іпотекодержателя". это понятно а вот тот факт что у меня нет документов а это не правильно - хочу забрать бумаги..

Напишите заявление, которое Вам предоставил Алекс.

Если откажут обратитесь в суд.

Опубликовано

А у вас вообще на руках есть какие-то документы, подтверждающие что документы на вашу квартиру хранятся в банке?

в одном из пунктов кредитного договора написано, что после регистрации в БТИ договора купли-продажи невідкладно передати на зберігання Іпотекодержателю оригинали правовстановлюючих документів на це нерухоме майно

Опубликовано

в одном из пунктов кредитного договора написано, что после регистрации в БТИ договора купли-продажи невідкладно передати на зберігання Іпотекодержателю оригинали правовстановлюючих документів на це нерухоме майно

Можно написать вышеуказанное заявление, только вместо слов " укладений Договір відповідального зберігання документів б/н" написать, что згідно пункту №... кредитного договору № ... від ... між мною та Банком передбачено відповідальне зберігання документів, відповідно до умов якого .... и дальше по тексту.

Правда если нет акта приема - передачи (или другого подтвержающего передачу документа), то банк может сказать, что в глаза не видел правоустанавливающие документы на вашу недвижимость. Тогда можно написать заявление об утере документов и восстановить их заново. Но это время и деньги.

Опубликовано

Можно написать вышеуказанное заявление, только вместо слов " укладений Договір відповідального зберігання документів б/н" написать, что згідно пункту №... кредитного договору № ... від ... між мною та Банком передбачено відповідальне зберігання документів, відповідно до умов якого .... и дальше по тексту.

Правда если нет акта приема - передачи (или другого подтвержающего передачу документа), то банк может сказать, что в глаза не видел правоустанавливающие документы на вашу недвижимость. Тогда можно написать заявление об утере документов и восстановить их заново. Но это время и деньги.

спасибо, за совет. Акта приема-передач нет, договора на сохранность док. ,тоже Я хочу сделать дубликат , но мне же его должен дать нотариус , который работает в банке и с ними за одно( я у банковского нотариуса оформляла договор купли-продажи). Может быть есть другие варианты , подскажите , буду очень признательна.
Опубликовано

спасибо, за совет. Акта приема-передач нет, договора на сохранность док. ,тоже Я хочу сделать дубликат , но мне же его должен дать нотариус , который работает в банке и с ними за одно( я у банковского нотариуса оформляла договор купли-продажи). Может быть есть другие варианты , подскажите , буду очень признательна.

нотариус не может вам отказать в ввыдаче дубликата, но до этого напишите письмо в банк......пусть ответят...

если нотариус откажет, просите письменный отказ .

И помните это ваши документы и они должны быть у вас...

Опубликовано

нотариус не может вам отказать в ввыдаче дубликата, но до этого напишите письмо в банк......пусть ответят...

если нотариус откажет, просите письменный отказ .

И помните это ваши документы и они должны быть у вас...

а даже через суд просила -отказывают

Опубликовано

АКІБ «УкрСиббанк»

м.Харків, _____

тел. 050-

У зв’язку з вказаним вище, прошу розірвати Договір відповідального зберігання документів б/н від 22.10.2007р. з моменту мого звернення та повернути мені Договір купівлі-продажу від 07.09.2007р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, вул.. ______, кв. ___ та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру.

«____» _________ 2012р.

Спасибо копирую себе на заметку. У меня есть договор и акт передачи... Вопрос. В договоре указаны сроки хранения и обязанности сторон, где Банк пишет, что вернёт документы только тогда, когда я рассчитаюсь по кредиту.....Поможет ли это письмо??? Они ж ответят типа отдадим когда рассчитаешься с нами.

Опубликовано

Спасибо копирую себе на заметку. У меня есть договор и акт передачи... Вопрос. В договоре указаны сроки хранения и обязанности сторон, где Банк пишет, что вернёт документы только тогда, когда я рассчитаюсь по кредиту.....Поможет ли это письмо??? Они ж ответят типа отдадим когда рассчитаешься с нами.

Читайте внимательней.

прошу как незаконный пунк в КД по делу о недействит. кред. договора

Кто Вам посоветовал такое?

Выше смотрите ст. 953 ЦК.

Пишите заявление

Банк не отвечает в теч. 15 дней.

Пишите иск на примусове виконання обов'язку в натурі банком по наданню Вам документів на першу вимогу.

Опубликовано

Я оформляла дубликат у нотариуса. Без проблем. Правда обошлось в копеечку: нотариус, новый паспорт в БТИ со всеми вытекающими затратами, новая регистрация в БТИ.

Опубликовано

Я оформляла дубликат у нотариуса. Без проблем. Правда обошлось в копеечку: нотариус, новый паспорт в БТИ со всеми вытекающими затратами, новая регистрация в БТИ.

Поддерживаю такой ход. Для одной знакомой по наследству такое же делали (банк доки для вступления в наследство не хотел давать). В результате, в банке недействительный документ! По логике, по нему даже в суд обратиться нельзя. Юристы, поправьте, если я не права.
Опубликовано

Поддерживаю такой ход. Для одной знакомой по наследству такое же делали (банк доки для вступления в наследство не хотел давать). В результате, в банке недействительный документ! По логике, по нему даже в суд обратиться нельзя. Юристы, поправьте, если я не права.

Всегда в Сибе забирала документы без проблем. Писала заявление и все.

Опубликовано

Правоустанавливающие документы для обращения в суд не нужны.
Опубликовано

Вы оформляли дубликат у того же нотариуса , который оформлял договор купли-продажи и ипотечный договор ? Или можно обратиться к другому нотариусу?

Опубликовано

Вы оформляли дубликат у того же нотариуса , который оформлял договор купли-продажи и ипотечный договор ? Или можно обратиться к другому нотариусу?

У того же, который оформлял договор купли-продажи. В мое случае ипотечный договор оформлял другой нотариус.
  • 6 months later...
Опубликовано

Банк на письменное мое обращение на возврат правоустанавливающих документов так и не ответил, суды первой и второй инстанции поддержали банк - говоря, это же прописано в КД, когда оплатите, тогда и получите документы, нотариус банка точно также "морозиться", где мне еще получить дубликат?

• 4 weeks later...
Опубликовано

Всего 50 дней и документы сейчас у меня.

Успеха Вам.

Шаг 1.

Керівнику _____

ПАТ ____ у м. Харкові

_____

_____ ____

вул. _____

м. Харків, 61___

тел. ___

З А Я В А

____р. між мною та ПАТ ___ (___ відділення ПАТ «___»), був укладений Договір кредиту № ____.

____ р. я надав нотаріально посвідчену довіреність Начальнику ____ відділення ____ «____» ____ПІБ__ на представництво моїх інтересів у Харківському міському БТІ, для реєстрації Договору купівлі-продажу моєї квартири за адресою: м.Харків, _____ .

Після цього я передав оригінал вказаного Договору та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру, документи були передані особисто в руки ____.

Вказаний вище Договір купівлі-продажу та технічний паспорт є моєю власністю та були передані ____ тимчасово тільки для проведення реєстрації в Харківському міському БТІ. Після реєстрації __ПІБ___ не повернув мені вказані документи пояснивши, що вони будуть зберігатися у ПАТ «___».

На даний час я не маю потреби у зберіганні вказаних документів у ПАТ «____».

У зв’язку з вказаним вище, прошу вважати вказану заяву моєю вимогу про повернення документів, та повернути мені Договір купівлі-продажу від ___р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, _____ та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру.

При неповерненні мені моєї власності я буду вимушений звернутися до органів прокуратури для ініціювання перевірки законності дій ПАТ «____».

Документи прошу повернути протягом 7 календарних днів з моменту отримання вказаної заяви, про дату повернення прошу сповістити мене по телефону чи письмово на мою домашню адресу.

«____» __________ 2012р. ________

Шаг 2

Прокуратура _____ району м.Харкова

610___ м. Харків, вул. ___

________

тел. _____

Заявник: ______

61_____, м.Харків,

______

(про повернення документів)

З А Я В А

____2012 р. я звернувся до ПАТ «___» (м. Харків, вул. ____) з заявою про повернення моєї власності: оригіналу договору купівлі-продажу моєї квартири за адресою: м.Харків, ________ та оригіналу технічного паспорту вказаної квартири.

Вказаний вище Договір купівлі-продажу та технічний паспорт є моєю власністю та були передані _____ПІБ___ (начальник _____ відділення ПАТ «___») тимчасово тільки для проведення реєстрації в Харківському міському БТІ. Після реєстрації ____ПІБ_____ не повернув мені вказані документи пояснивши, що вони будуть зберігатися у ПАТ «_____».

Згідно ст. 41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися і

розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

У своїй заяві я просив повернути мені документи протягом 7 календарних днів з моменту отримання вказаної заяви, але до цього часу документи мені так і не повернутіі, підстави неповернення документів мені не повідомлялось.

На підставі наведеного вище,

Прошу:

1. Провести перевірку вказаних мною обставин, повернути мені мої документи, та у випадку виявлення порушення законодавства України, притягти винних осіб до відповідальності.

Додатки:

1. Копія листа до ПАТ «_____» від _____.2012 р.

2. Копія Довіреності від _____ р. на ім`я _____.

«___» _______ 2013 р. _____.

Опубликовано

Всего 50 дней и документы сейчас у меня.

Успеха Вам.

Шаг 1.

Керівнику _____

ПАТ ____ у м. Харкові

_____

_____ ____

вул. _____

м. Харків, 61___

тел. ___

З А Я В А

____р. між мною та ПАТ ___ (___ відділення ПАТ «___»), був укладений Договір кредиту № ____.

____ р. я надав нотаріально посвідчену довіреність Начальнику ____ відділення ____ «____» ____ПІБ__ на представництво моїх інтересів у Харківському міському БТІ, для реєстрації Договору купівлі-продажу моєї квартири за адресою: м.Харків, _____ .

Після цього я передав оригінал вказаного Договору та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру, документи були передані особисто в руки ____.

Вказаний вище Договір купівлі-продажу та технічний паспорт є моєю власністю та були передані ____ тимчасово тільки для проведення реєстрації в Харківському міському БТІ. Після реєстрації __ПІБ___ не повернув мені вказані документи пояснивши, що вони будуть зберігатися у ПАТ «___».

На даний час я не маю потреби у зберіганні вказаних документів у ПАТ «____».

У зв'язку з вказаним вище, прошу вважати вказану заяву моєю вимогу про повернення документів, та повернути мені Договір купівлі-продажу від ___р. на двокімнатну квартиру за адресою м.Харків, _____ та оригінал технічного паспорту на вказану квартиру.

При неповерненні мені моєї власності я буду вимушений звернутися до органів прокуратури для ініціювання перевірки законності дій ПАТ «____».

Документи прошу повернути протягом 7 календарних днів з моменту отримання вказаної заяви, про дату повернення прошу сповістити мене по телефону чи письмово на мою домашню адресу.

«____» __________ 2012р. ________

Шаг 2

Прокуратура _____ району м.Харкова

610___ м. Харків, вул. ___

________

тел. _____

Заявник: ______

61_____, м.Харків,

______

(про повернення документів)

З А Я В А

____2012 р. я звернувся до ПАТ «___» (м. Харків, вул. ____) з заявою про повернення моєї власності: оригіналу договору купівлі-продажу моєї квартири за адресою: м.Харків, ________ та оригіналу технічного паспорту вказаної квартири.

Вказаний вище Договір купівлі-продажу та технічний паспорт є моєю власністю та були передані _____ПІБ___ (начальник _____ відділення ПАТ «___») тимчасово тільки для проведення реєстрації в Харківському міському БТІ. Після реєстрації ____ПІБ_____ не повернув мені вказані документи пояснивши, що вони будуть зберігатися у ПАТ «_____».

Згідно ст. 41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися і

розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

У своїй заяві я просив повернути мені документи протягом 7 календарних днів з моменту отримання вказаної заяви, але до цього часу документи мені так і не повернутіі, підстави неповернення документів мені не повідомлялось.

На підставі наведеного вище,

Прошу:

1. Провести перевірку вказаних мною обставин, повернути мені мої документи, та у випадку виявлення порушення законодавства України, притягти винних осіб до відповідальності.

Додатки:

1. Копія листа до ПАТ «_____» від _____.2012 р.

2. Копія Довіреності від _____ р. на ім`я _____.

«___» _______ 2013 р. _____.

Спасибо, попытаюсь еще раз сделать запрос в банк, даже не взирая на то, что наши судьи считают, что нет нарушения законодательства со стороны банка. Только вот как поступить если банк опять проигнорирует мое заявление, что в прокуратуру обращаться и на судей?