Жалоба на действия частного нотариуса пытающегося сделать исполнительную надпись в пользу Кредитных инициатив


Recommended Posts

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

01001, м. Київ, вул. Городецького, буд. 13

 

 

ПІБ

адреса

 

 

 

С К А Р Г А

на дії приватного нотаріуса

Київського міського нотаріального округу

ПОНОМАРЬОВА ВОЛОДИМИРА ЮРІЙОВИЧА

(свідоцтво № 5405)

 

Згідно статті 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

 

Ст. 1 Закону України «Про звернення громадян» передбачає, що громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

 

Листом від 25.03.2014 року приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьов В.Ю (надалі – «Приватний нотаріус») звернувся з вимогою до мене протягом тридцятиденного строку погасити заборгованість перед ТОВ «Кредитні ініціативи» і зазначив, що у разі невиконання вимоги ним буде винесено виконавчий напис про звернення стягнення на заставне майно.

 

Відповідно до ст. 88 Закону України «Про нотаріат» нотаріус вчиняє виконавчі написи, якщо подані документи підтверджують безспірність заборгованості.

Згідно п. 1 Переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29.06.1999 року №1172, для одержання виконавчого напису подаються: а) оригінал нотаріально посвідченої угоди; б) документи, що підтверджують безспірність заборгованості боржника та встановлюють прострочення виконання зобов'язання.

 

Документи, які надані Приватному нотаріусу стягувачем свідчать про існування неоднозначностей та існування спірних питань в відносинах між боржником та стягувачем, а також свідчить про те, що у Приватного нотаріуса були відсутні підстави вважати, що сума заборгованості є безспірною. В документах відсутній розрахунок заборгованості з моменту отримання кредиту.

 

Окрім цього Приватний нотаріус на мою думку умисно не звернув увагу на ту обставину, що заборгованість за кредитним договором зазначається у валюті. Однак у ТОВ «Кредитні ініціативи» відсутня генеральна ліцензія НБУ як того вимагає п. 1.2 Постанови Правління НБУ «Про затвердження Положення про порядок надання небанківським фінансовим установам, національному оператору поштового зв'язку генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій» від 9 серпня 2002 року N 297. Де чітко зазначено, що небанківська фінансова установа, національний оператор поштового зв'язку має право здійснювати операції, передбачені статтею 4 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» (право здійснювати фінансові послуги), якщо вони є валютними операціями тільки після отримання генеральної ліцензії згідно з пунктом 2 статті 5 Декрету Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» від 1993 року №15-93.

 

Тобто, Приватний нотаріус ігноруючи відсутність безспірності вимог, права вимоги за валютним кредитом, порушуючи законодавство та права боржника, намагається звернути стягнення на заставлене майно шляхом неправомірного винесення виконавчого напису.

 

Також звертаємо увагу на те, що Приватний нотаріус в своєму листі вимагає погасити заборгованість, але суму заборгованості не вказує та не підтверджує її жодним розрахунком.

 

Усе зазначене вище свідчить про відсутність у Приватного нотаріуса підстав вважати, що сума заборгованості є безспірною, а також про те, що Приватний нотаріус виковував свої обов’язки, покладені на нього Законом України «Про нотаріат», поверхнево та несумлінно, а не шляхом фахової перевірки прав (фактів) з метою підтвердження їх правильності та законності.

 

Окрім цього слід зазначити, що з Єдиного державного реєстру судових рішень мені стало відомо, що виконавчі написи цього Приватного нотаріуса неодноразово скасовувались, у зв’язку з неправомірністю та невідповідністю законодавству України. Дане твердження підкріплюється рішенням Апеляційного суду Дніпропетровської області від 15.07.2013 р. http://reyestr.court.gov.ua/Review/31709791 та ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 22.05.2013 р. http://reyestr.court.gov.ua/Review/32486337 (зазначені рішення та ухвала додаються).

 

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 12 Закону України «Про нотаріат» свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю може бути анульовано Міністерством юстиції України у разі неодноразового порушення нотаріусом чинного законодавства при вчиненні нотаріальних дій або грубого порушення закону, яке завдало шкоди інтересам держави, підприємств, установ, організацій, громадян.

 

На підставі вищевикладеного, вважаю, що є всі підстави стверджувати, що Приватний нотаріус Пономарьов В.Ю. має недостатній рівень компетентності для заняття нотаріальною діяльністю, а дії, вчинені цим приватним нотаріусом, є грубим порушенням закону, що може порушити права та завдає шкоди інтересам мого клієнта та багатьом іншим особам у зв’язку з чим,

 

ПРОШУ:

 

1. Розглянути скаргу за моєю участю відповідно до ст. 18 Закону України «Про звернення громадян».

 

2. Анулювати свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю Приватного нотаріуса у зв’язку із неодноразовим грубим порушенням ним законодавства України при вчиненні нотаріальної дії, що може порушити права та завдати шкоди моїм інтересам.

 

3. Письмово повідомити мене про результати розгляду даної скарги у передбачений законодавством строк.

 

Додатки:

 

1)    копія рішення Апеляційного суду Дніпропетровської області від 15.07.2013 р.;

 

2)    копія ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 22.05.2013 р.

 

_____________ /_________/

Скарга на приватного нотаріуса - загальна.docx

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

При получении подобного рода писем надо обязательно ответить нотариусу заказным письмом с уведомлением и описью вложения о своем несогласии с долгом и предъявляемым банком размером требований.

Это даст возможность для оспаривания исполнительной надписи в случае, если нотариус-беспредельшик ее все-таки сделает.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

При получении подобного рода писем надо обязательно ответить нотариусу заказным письмом с уведомлением и описью вложения о своем несогласии с долгом и предъявляемым банком размером требований.

Это даст возможность для оспаривания исполнительной надписи в случае, если нотариус-беспредельшик ее все-таки сделает.

Это сделать также нужно обязательно. Ну и такая жалоба не помешает.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Отлично! 

Я составляла несколько по-иному, прилагая расчет задолженности (суммы в расчете задолженности и в исп. листе разные), в результате  мою жалобу приняла и прокуратура, и министерство юстиции. От нотариуса не было никаких писем.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 4 weeks later...

примерно так:

              Частному нотаріусу Пономарьову В.Ю.

 

                                                                          м.Київ вул. Братська 5 офіс 20                                           

                                                                    

 

                                                        Заявник      ФИО            

                                                        

                         Заява

 

   Виконати виконавчий напис по Кредитному договору №__________ від

Ви не маєте права  у зв’язку з тим ,що:

 

1. строки, протягом яких може бути вчинено виконавчий напис, обчислюється з дня, коли у стягувача виникло право примусового стягнення боргу з урахуванням положень ЦК а право на стягненя виникло у 2010 році. Згідно ст. 88 Закону, виконавчий напис вчиняється на документах, які підтверджують безспірність заборгованості або іншої відповідальності боржника перед стягувачем, якщо з дня виникнення права вимоги минуло не більше трьох років.

2 .Судами України вже винесено рішення про стягнення на предмет іпотеки,а чинним законодавством не передбачено подвійна відповідальність.

3.На теперешний час йде судовій розгляд питання дійсності договору іпотеки у суді,тому в ваших діях буде відсутність безспірність.

4.Я не є власником іпотеки,тому Ви повинні попереджати про свої дії власників предмета іпотеки.

5.ТОВ Кредитні Ініціативи не набуло права кредитора так, як договір факторингу не законний.

 

               „ ” травня  2014 р.                              __________                   ФИО             

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Минюст решил покрывать преступления нотариуса Понаморева делающего исполнительные надписи в пользу Кредитных инициатив.

Заседание назначено было на 12.05, а письмо отправили только 14.05

Интересна мотивация начальника управления нотариата в Минюсте совершившего это коррупционное правонарушение.

Жалобу в понедельник я направлю, будем тогда ждать реакции Министра юстиции.

post-7039-0-66686500-1400406679_thumb.jp

post-7039-0-96541900-1400406689_thumb.jp

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Заседание назначено было на 12.05, а письмо отправили только 14.05

 

И вот это сплошь и рядом такая практика... 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Минюст решил покрывать преступления нотариуса Понаморева делающего исполнительные надписи в пользу Кредитных инициатив.

Заседание назначено было на 12.05, а письмо отправили только 14.05

Интересна мотивация начальника управления нотариата в Минюсте совершившего это коррупционное правонарушение.

Жалобу в понедельник я направлю, будем тогда ждать реакции Министра юстиции.

Аналогичная ситуация. Заседание на 23.05, а письмо отправлено 21.25, соответственно пришло 26.05. отправлю ка я такие же жалобы в Минюст.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 1 month later...

Прошу всех кто пострадал от неправомерных действий нотариуса Пономарева при исполнении им нотариальных надписей в пользу Кредитных инициатив прислать копии надписей.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 2 weeks later...

 

 

ПРОШУ:

 

1. Розглянути скаргу за моєю участю відповідно до ст. 18 Закону України «Про звернення громадян».

...

Подавал похожую жалобу, но на другого нотариуса. Позвонили, пригласили поучаствовать.

А какой формат этого мероприятия? Какой мой статус там? Там лучше быть с адвокатом?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения