Определение ВССУ о признании результатов публичных торгов недействительными, отмене протоколов, актов, свидетельств о приобретении имущества


Считаете ли Вы решение законным и справедливым?  

3 голоса

  1. 1. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      3
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      3
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Ухвала 

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 

13 березня 2013 рокум. КиївКолегія суддів судової палати у цивільних справах

 

Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі: 

 

суддів: Диби В.Г., Закропивного О.В., Черненко В.А.,

 

розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» до приватного підприємства «СП «Юстиція», департаменту державно виконавчої служби Міністерства юстиції України, ОСОБА_1, треті особи: ОСОБА_2, приватний нотаріус ОСОБА_3, про визнання результатів торгів недійсними за касаційними скаргами Державної виконавчої служби України, ОСОБА_1, в особі її представника за довіреністю ОСОБА_4, на рішення Київського районного суду м. Харкова від 20 липня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 22 жовтня 2012 року,

 

встановила:

 

У лютому 2012 року публічне акціонерне товариство «Альфа-Банк» (далі-Банк) звернулося до суду з указаним позовом, посилаючись на те, що 30 грудня 2011 року приватним підприємством «СП «Юстиція» були проведені прилюдні торги з реалізації квартир № 57, 58, 59, 61, 62, 63, нежитлового приміщення буд АДРЕСА_1 Проте при їх проведенні було порушено вимоги ч. 3 ст. 43 Закону України «Про іпотеку», вимоги п. 3.5; п. 3.6.; п.3.9; п. 3.12 Тимчасового положення про порядок проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна, затвердженого Наказом міністрества Юстиції України № 68/5 від 27 жовтня 1999 року. Так, оголошення про торги не публікувались у двох місцевих засобах масової інформації за місцем знаходження іпотечного майна, не містило інформації про матеріал стін, процент зносу приміщень інформації про порядок та строки розрахунку за придбане на торгах майно, номеру депозитного рахунку ВДВС для сплати коштів, також не забезпечене безперешкодне прийняття всіх заяв на участь у торгах що унеможливило реєстрацію чим порушені принципи публічних торгів: прозорість, конкурентність та вигідність, штучно обмежена кількість потенційних покупців, внаслідок чого покупцем усіх семи лотів стала одна й та сама особа - ОСОБА_1 З цих підстав Банк просив суд визнати недійсними результати прилюдних торгів, протоколи, якими оформлені результати прилюдних торгів, скасувати акти державного виконавця про проведення публічних торгів та свідоцтв про придбання майна, видані 25 січня 2012 року на ім'я ОСОБА_1

 

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 20 липня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Харківської області від 22 жовтня 2012 року, позовні вимоги задоволено, визнано недійсними результати прилюдних торгів від 30 грудня 2012 року з продажу належного ОСОБА_2 нерухомого майна, видані за результатами прилюдних торгів від 30 грудня 2012 року акти державного виконавця та свідоцтва про право власності від 25 січня 2012 року видані ОСОБА_1 скасовані.

 

У поданій касаційній скарзі Державна виконавча служба України просить скасувати судові рішення, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права, порушення норм процесуального права та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити.

 

У поданій касаційній скарзі ОСОБА_1, в особі її представника ОСОБА_4, просить скасувати судові рішення, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права, порушення норм процесуального права та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити.

 

Перевіривши матеріали справи в межах доводів касаційних скарг, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ дійшла висновку, що касаційні скарги не підлягають задоволенню з таких підстав.

 

Статтею 332 ЦПК України визначено, що суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.

 

Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.

 

Встановлено і це вбачається з матеріалів справи, що судові рішення ухвалені з додержанням норм матеріального і процесуального права, доводи касаційної скарги безпідставні.

 

Враховуючи наведене та положення ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів дійшла висновку про необхідність відхилення касаційних скарг і залишення оскаржуваних рішен без змін.

 

Керуючись статтями 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,

 

ухвалила:

 

Касаційні скарги Державної виконавчої служби України та ОСОБА_1, в особі її представника за довіреністю ОСОБА_4, відхилити.

 

Рішення Київського районного суду м. Харкова від 20 липня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 22 жовтня 2012 року залишити без змін. 

 

Ухвала оскарженню не підлягає.

 

Судді:В.Г. Диба О.В. Закропивний В.А. Черненко

 


Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...