Определение Печерского райсуда об отказе Дельта-банку в замене стороны исполнительного производства по долгу перед Укрсиббанком


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

2 голоса

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      2
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      2
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Державний герб України

 

Печерський районний суд міста києва

 

Справа № 757/14314/13-ц

 

УХВАЛА

 

26 липня 2013 року

 

Печерський районний суд м. Києва у складі:

 

головуючого судді - Литвинової І. В.,

при секретарі - Нєстєровій О. В.,

 

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" про заміну сторони виконавчого провадження,-

 

В С Т А Н О В И В :

 

Представник ПАТ "Дельта Банк" звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження. Свою заяву обґрунтовує тим, що рішенням Печерського районного суду м. Києва від 24.11.2008року стягнуто солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2 на користь Акціонерного комерційного інноваційного банку "УкрСиббанк" заборгованість за кредитним договором № 11081039000 від 21.11.2006р. в розмірі 507 545 грн, а також судовий збір в розмірі 1700 грн та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 30 грн. 08.12.2011р. між ПАТ "УкрСиббанк" та ПАТ "Дельта Банк" укладено договір купівлі-продажу прав вимоги за кредитами, у зв'язку з чим право вимоги кредитної заборгованості ПАТ "УкрСиббанк" за договором відступлені ПАТ "Дельта Банк".

 

Представник заявника, представник позивача та відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з"явились, про час розгляду заяви повідомлялись належним чином. Причини неявки суду невідомі.

 

Державний виконавець ВДВС Фастівського МУЮ при вирішенні заяви покладалась на розсуд суду.

 

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

 

Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 24.11.2008року стягнуто солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2 на користь Акціонерного комерційного інноваційного банку "УкрСиббанк" заборгованість за кредитним договором № 11081039000 від 21.11.2006р. в розмірі 507 545 грн, а також судовий збір в розмірі 1700 грн та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 30 грн.

 

Відповідно до ст. 378 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

 

Відповідно до частини 5 ст. 8 ЗУ "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

 

Відповідно до частини 1 ст. 8 ЗУ "Про виконавче провадження", сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник.

 

Системний аналіз зазначених правових норм свідчить про те, що при розгляді заяви про заміну сторони виконавчого провадження слід виходи з того, що з заявою про заміну сторони виконавчого провадження має право звернутись безпосередньо сторона виконавчого провадження (боржник або стягувач), яка просить замінити її своїм правонаступником. В інших випадках право на звернення до суду з відповідною заявою належить державному виконавцю з власної ініціативи або за заявою безпосередньо боржника або стягувача.

 

Разом з тим, ПАТ "Дельта Банк" не є стороною у справі за позовом Акціонерного комерційного інноваційного банку "УкрСиббанк" до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

 

Отже, заява ПАТ "Дельта Банк" про заміну сторони виконавчого провадження є такою, що не підлягає задоволенню.

 

Керуючись ст. 8 ЗУ "Про виконавче провадження", ст. 378 ЦПК України, суд

 

У Х В А Л И В :

 

Відмовити Публічному акціонерному товариству "Дельта Банк" в задоволенні заяви про заміну сторони виконавчого провадження. 

 

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

 

Суддя І. В. Литвинова

 


Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...