Постановление ВС-КГС об отсутствии полномочий у ФГВФЛ и у уполномоченных лиц действовать от имени банка с момента отмены постановления НБУ о признании банка неплатежеспособным


Считаете ли Вы решение законным и справедливым?  

4 голоса

  1. 1. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      4
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      4
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Державний герб України

Постанова
Іменем України

17 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 761/24136/15-ц
провадження № 61-35120св18

головуючого - Луспеника Д. Д.,
суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Хопти С. Ф., Черняк Ю. В. (суддя-доповідач)

учасники справи:

заявник - Публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» Кашути Дмитра Євгеновича,

позивач - ОСОБА_2,

відповідач - Публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційні скарги Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» Кашути Дмитра Євгеновича на ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року у складі судді Юзькової О. Л. та постанови Апеляційного суду м. Києва від 17 травня 2018 року у складі колегії суддів: Саліхова В. В., Семенюк Т. А., Шкоріної О. І.,

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2017 року Публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» (далі - ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива») в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» КашутиД. Є. звернулося до суду із заявою про роз'яснення ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 20 січня 2017 року.

Заява мотивована тим, що ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 20 січня 2017 року змінено спосіб та порядок виконання рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 21 жовтня 2015 року у справі № 761/24136/15-ц за позовом ОСОБА_2 до ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» про захист прав споживача фінансових послуг, а саме шляхом зарахування коштів у розмірі 8 970,35 доларів США на поточний рахунок ОСОБА_2 у неплатоспроможному банку ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» та виплати ОСОБА_2 гарантованої суми відшкодування коштів за договором вкладу від 20 листопада 2014 року № 51-в-17/367026 за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації (далі - Фонд) у межах визначеного розміру відшкодування.

Зважаючи на те, що в ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» введено тимчасову адміністрацію і неможливо стягнути кошти в будь-який інший спосіб, ніж той, що передбачений Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» КашутиД.Є. просило роз'яснити порядок і спосіб виконання ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 20 січня 2017 року.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року заяву ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» Кашути Д. Є. про роз'яснення ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 20 січня 2017 року залишено без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції мотивована тим, що у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб та у його уповноваженої особи відсутні визначені законом повноваження вчиняти будь-які дії від імені банку ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива», який не віднесено до категорії неплатоспроможних банків у встановленому законом порядку і в якому не проводиться тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Постановою Апеляційного суду м. Києва від 17 травня 2018 року апеляційну скаргу ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» залишено без задоволення, ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року залишено без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції мотивована тим, що постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 05 жовтня 2016 року у справі № 826/11415/16 постанову Правління Національного банку України від 23 червня 2015 № 408 «Про віднесення ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» до категорії неплатоспроможних визнано протиправною та скасовано (т. 2, а. с. 135).

Таким чином, ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» не віднесено до категорії неплатоспроможних, а тому в уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашути Д. Є. відсутні правові підстави для звернення до суду у вересні 2017 року із заявою про роз'яснення ухвали

У грудні 2017 року ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашути Д. Є. звернулося до суду із заявою про визнання виконавчого листа, виданого Шевченківським районним судом м. Києва у цій справі, таким, що не підлягає виконанню.

Заява мотивована тим, що на примусовому виконанні у Печерському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції перебуває виконавчий документ, виданий Шевченківським районним судом м. Києва у справі № 761/24136/15-ц, станом на день звернення до суду банк виконав всі зобов'язання перед вкладником.

Ураховуючи викладене, ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» КашутиД.Є. просило визнати виконавчий лист, виданий Шевченківським районним судом м. Києва у справі № 761/24136/15-ц, таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року заяву ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» Кашути Д. Є. про визнання виконавчого листа, виданого Шевченківським районним судом м. Києва, таким, що не підлягає виконанню, залишено без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції мотивована тим, що заяву від імені ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» про визнання виконавчого листа, виданого Шевченківським районним судом м. Києва у цій справі, таким, що не підлягає виконанню, подано неповноважною особою, яка не має передбачених законом повноважень на вчення дій від імені заінтересованої особи.

Постановою Апеляційного суду м. Києва від 17 травня 2018 року апеляційну скаргу ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» залишено без задоволення, ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року залишено без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції мотивована тим, що ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» не віднесено до категорії неплатоспроможних, а тому в уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» КашутиД. Є. були відсутні правові підстави для звернення до суду у грудні 2017 року із заявою про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

У червні 2018 року уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашута Д. Є. подав до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду касаційні скарги, в яких, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просив скасувати ухвалені судові рішення та справу передати на новий розгляд до суду першої інстанції.

Касаційні скарги мотивовані тим, що суди попередніх інстанцій не надали належної оцінки тому, що уповноважена особа Фонду ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» КашутаД.Є. є керівником ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива». Крім того, у разі виведення Фондом гарантування неплатоспроможного банку з ринку, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» здійснює заходи, покладені на нього законодавством. Уповноваженою особою Фонду на тимчасову адміністрацію ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» призначено КашутуД. Є.

У серпні 2018 року до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду надійшли додаткові пояснення до касаційної скарги від уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашути Д. Є., в яких зазначено, що постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 31 липня 2018 року заяву Національного банку України про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 квітня 2017 року у справі № 826/11415/16 задоволено частково.

Скасовано постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 жовтня 2016 року, постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 20 грудня 2016 року та ухвалу Вищого адміністративного суду України від 13 квітня 2017 року у справі № 826/11415/16.

Провадження у справі в частині позовних вимог про визнання протиправною бездіяльності Національного банку України щодо неприйняття рішення стосовно поданих клопотань про продовження строку користування кредитами та невнесення змін до кредитних договорів закрито, роз'яснено право звернення із цими позовними вимогами до суду господарської юрисдикції.

У липні 2018 року до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду надійшов відзив на касаційні скарги від ОСОБА_2, в якому він просив залишити оскаржувані судові рішення без змін, оскільки вони прийняті при всебічному та повному з'ясуванні обставин справи, ґрунтуються на правильному застосуванні норм чинного законодавства України.

Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду вважає, що касаційні скарги не підлягають задоволенню.

Згідно з положеннями частини другої статті 389 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

Відповідно до вимог частини першої статті 400 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.

Судами попередніх інстанцій установлено, що ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою про зміну способу та порядку виконання рішення в цивільній справі № 761/24136/15-ц за позовом ОСОБА_2 до ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» про захист прав споживача фінансових послуг. Заявник мотивував свої вимоги тим, що рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 21 жовтня 2015 року у справі № 761/24136/15-ц за позовом ОСОБА_2 до ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» про захист прав споживача фінансових послуг відповідача зобов'язано вчинити певні дії на користь позивача. На виконання рішення судом видано відповідний виконавчий лист. 17 березня 2016 року державним виконавцем відкрито виконавче провадження за виконавчим листом у справі № 761/24136/15-ц; в той же день виконавче провадження зупинено державним виконавцем на підставі пункту 9 частини першої статті 37 Закону України «Про виконавче провадження». Додатково державним виконавцем роз'яснено, що в подальшому, після відкликання у боржника банківської ліцензії і запровадження ліквідаційної процедури, зазначене виконавче провадження підлягає закінченню без виконання на підставі пункту 31 частини першої статті 49 Закону України «Про виконавче провадження», при цьому виконавчий документ буде надіслано до уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію банку на підставі частини п'ятої статті 49 Закону України «Про виконавче провадження». Оскільки в банку-боржника ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» здійснюється тимчасова адміністрація Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, то заявник звертався до банку-боржника в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також безпосередньо до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із заявами про виконання рішення в цивільній справі № 761/24136/15-ц, однак відповіді не отримав.

Рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 21 жовтня 2015 року в цивільній справі № 761/24136/15-ц про зобов'язання ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» вчинити дії на користь ОСОБА_2 залишається не виконаним, жодних дій на його виконання не вчинено. Виконання цього рішення в порядку примусового виконання державним виконавцем органу Державної виконавчої служби України вбачається неможливим на підставі пункту 9 частини першої статті 37, пункту 31 частини першої статті 49, частини п'ятої статті 49 Закону України «Про виконавче провадження». Виходячи з викладеного та посилаючись на принцип обов'язковості виконання судових рішень, викладений у статях 55, 124-129 Конституції України, статті 14 ЦПК України, а також на норми законодавства про гарантування вкладів фізичних осіб, заявник просив суд у порядку, передбаченому статтею 373 ЦПК України, змінити спосіб та порядок виконання судового рішення у справі № 761/24136/15-ц на такий, який буде можливо реалізувати (виконати фактично) в межах чинного законодавства, та який належним чином захистить та поновить порушене право.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 20 січня 2017 змінено спосіб та порядок виконання рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 21 жовтня 2015 року у справі № 761/24136/15-ц, встановлено спосіб і порядок виконання судового рішення за положеннями Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», а саме шляхом зарахування коштів у розмірі 8 970,35 доларів США на поточний рахунок ОСОБА_2 в неплатоспроможному банку ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива»; виплатити ОСОБА_2 гарантовану суму відшкодування коштів за договором вкладу від 20 листопада 2014 року № 51-в-17/367026 за рахунок коштів Фонду в межах визначеного розміру відшкодування.

Також судами встановлено, що ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» віднесено до категорії неплатоспроможних банків постановою Правління Національного банку України від 23 червня 2015 № 408 «Про віднесення ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» до категорії неплатоспроможних» (т. 1, а. с. 247).

На підставі зазначеної постанови № 408 виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 23 червня 2015 року № 121 «Про запровадження тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива», якою в банку запроваджено тимчасову адміністрацію строком на три місяці - з 24 червня 2015 року по 23 вересня 2015 року включно (т. 1, а. с. 248).

Надалі, виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було прийнято рішення від 10 вересня 2015 року № 167 «Про продовження строків здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива», яким строк здійснення тимчасової адміністрації в банку продовжено на один місяць - до 23 жовтня 2015 року включно (т. 3, а. с. 9).

23 жовтня 2015 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було прийнято рішення № 193 «Про делегування повноважень тимчасового адміністратора ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» (т. 3, а. с. 10).

04 листопада 2015 року прийнято рішення № 200 з такою самою назвою «Про делегування повноважень тимчасового адміністратора ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» (т. 1, а. с. 249; т. 3, а. с. 11).

Вказаними рішеннями виконавчою дирекцією Фонду продовжено повноваження тимчасового адміністратора ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» в частині забезпечення збереження активів банку, запобігання втрати майна та збитків банку - Кашуті Д. Є.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 жовтня 2016 року у справі № 826/11415/16 постанову Правління Національного банку України від 23 червня 2015 року № 408 «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» до категорії неплатоспроможних» - визнано протиправною та скасовано (т. 2, а. с. 135).

Відповідно до частини першої статті 35 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» тимчасовим адміністратором неплатоспроможного банку та ліквідатором банку (крім ліквідації банку за рішенням власників) є Фонд. Фонд може делегувати рішенням виконавчої дирекції Фонду частину або всі свої повноваження як тимчасового адміністратора або ліквідатора уповноваженій особі (уповноваженим особам) Фонду, яка має високі професійні та моральні якості, бездоганну ділову репутацію, повну вищу освіту в галузі економіки, фінансів чи права (не нижче кваліфікаційного рівня «спеціаліст») та професійний досвід, необхідний для виконання заходів у межах здійснення тимчасової адміністрації.

Згідно з пунктом 8 частини першої статті 2 зазначеного Закону, неплатоспроможний банк - це банк, щодо якого Національний банк України прийняв рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних у порядку, передбаченому Законом України «Про банки і банківську діяльність».

Відповідно до частини першої статті 3 вказаного Закону, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб є установою, що виконує спеціальні функції у сфері гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку і ліквідації банків у випадках, встановлених цим Законом.

За приписами пункту 17 статті 2 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» уповноважена особа Фонду - працівник Фонду, який від імені Фонду та в межах повноважень, передбачених цим Законом та/або делегованих Фондом, виконує дії із забезпечення виведення банку з ринку під час здійснення тимчасової адміністрації неплатоспроможного банку та/або ліквідації банку.

Таким чином, у разі віднесення банку до категорії неплатоспроможних його тимчасовим адміністратором є Фонд, який може делегувати свої повноваження уповноваженій особі Фонду.

При розгляді справи судами попередніх інстанцій встановлено, що постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 05 жовтня 2016 року у справі № 826/11415/16 постанову Правління Національного банку України від 23 червня 2015 № 408 «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» до категорії неплатоспроможних» визнано протиправною та скасовано (т. 2, а. с. 135).

Таким чином, суди попередніх інстанцій дійшли висновку про те, що оскільки ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» не віднесено до категорії неплатоспроможних, то в уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашути Д. Є. були відсутні правові підстави для звернення до суду у вересні та грудні 2017 року із заявами про роз'яснення ухвали та про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

Разом з тим у серпні 2018 року до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду надійшли додаткові пояснення до касаційної скарги від уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашути Д. Є., в яких зазначено, що постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 31 липня 2018 року заяву Національного банку України про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 квітня 2017 року у справі № 826/11415/16 задоволено частково.

Скасовано постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 жовтня 2016 року, постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 20 грудня 2016 року та ухвалу Вищого адміністративного суду України від 13 квітня 2017 року у справі № 826/11415/16.

Провадження у справі в частині позовних вимог про визнання протиправною бездіяльності Національного банку України щодо неприйняття рішення стосовно поданих клопотань про продовження строку користування кредитами та невнесення змін до кредитних договорів закрито, роз'яснено право звернення із цими позовними вимогами до суду господарської юрисдикції.

Обставини, викладені у додаткових поясненнях до касаційної скарги, надані уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» Кашутою Д. Є., що надійшли до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду у серпні 2018 року, на підставі положень статті 400 ЦПК України не можуть буди предметом оцінки суду касаційної інстанції, оскільки не досліджувалися судами попередніх інстанцій.

Враховуючи, що на момент ухвалення оскаржуваних судових рішень, а саме: ухвал Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року та постанов Апеляційного суду м. Києва від 17 травня 2018 року, була чинною постанова Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 жовтня 2016 року, якою і керувалися суди, а постанова Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду прийнята лише 31 липня 2018 року, тобто вже після вирішення судами заяв ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» КашутиД. Є., колегія суддів вважає, що суди попередніх інстанцій дійшли правильного висновку про залишення заяв ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» КашутиД. Є. без розгляду.

Доводи в касаційній скарзі про те, що уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «КБ «Фінансова Ініціатива» Кашута Д.Є. є керівником ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива», не можуть бути підставою для скасування рішень судів попередніх інстанцій, оскільки такі є різними юридичними особами.

Інші доводи касаційних скарг не дають підстав для висновку, що оскаржуване рішення постановлене без додержання норм матеріального і процесуального права, та зводяться до переоцінки доказів у справі, що відповідно до положень статті 400 ЦПК України знаходиться поза межами повноважень Верховного Суду.

Згідно зі статтею 410 ЦПК України суд касаційної інстанції залишає касаційну скаргу без задоволення, а судові рішення - без змін, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального і процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті і законне рішення з одних лише формальних міркувань.

Керуючись статтями 400, 409, 410, 416 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду

ПОСТАНОВИВ:

Касаційні скарги Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Фінансова Ініціатива» Кашути Дмитра Євгеновича залишити без задоволення.

Ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 05 березня 2018 року та постанови Апеляційного суду м. Києва від 17 травня 2018 року залишити без змін.

Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Головуючий Д. Д. Луспеник
Судді: О. В. Білоконь
Б. І. Гулько
С.Ф. Хопта
Ю.В.Черняк
 
http://reyestr.court.gov.ua/Review/77589993

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Верховный суд сделал очень важное заключение рассматривая данное дело. Суд согласился с судами низших инстанций пришедших к выводу, что у Фонда гарантирования вкладов физических лиц и в его уполномоченного лица отсутствуют определенные законом полномочия совершать любые действия от имени банка, который не отнесен к категории неплатежеспособных банков в установленном законом порядке.

Кроме того, Верховный суд указал, что доводы в кассационной жалобе о том, что уполномоченное лицо Фонда гарантирования вкладов физических лиц на осуществление временной администрации является руководителем банка, не могут быть основанием для отмены решений судов предыдущих инстанций, поскольку такие являются разными юридическими лицами.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 2 weeks later...

користуючись нагодою, нагадую вам про кримінальний аспект цієї справи

до правоохороних органів подано заяву про вчинення так званою "уповноваженою особою" кримінального правопорушення за ознаками статті 400-1 Особливої частини ККУ — уведення суду в оману про право представляти іншу особу в суді

і в цій частині треба їх додавлювати, бо слідаки не хочуть відкривати досудове розслідування..

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...