Приватбанк. Автокредит. Авто изъято - хотят много денег. Суд


Recommended Posts

Здравстуйте Уважаемые форумчане. Хочу поделиться и проконсультироваться по своей приватовской истории.

Итак, все описанное ниже представлю в виде хронологии - для более легкого восприятия.

Обязательно упомяну еще и то, что в привате у меня 3 кредита и все проблемный. 1 - авто, о котором речь и пойдет,

2- кредитка и 3 - потребкредит. Плюс есть проблемный кредит у одной кредитной спилке. Все они имеют свои истоки и свою историю, но ПОВТОРЯЮ, речь про Автокредит.

В тексте буду прыгать с русского на украинский, т.к. много копипастов из моих записей с разных периодов. Уж извините.

 

2003 год. Конец года.

Приобрел автомобиль в кредит . 

Звучит так: Непоновлювана кредитна лінія в сумі 10900 долл.сша на 60 міс  до 17.11.2008 року  на цілі придбання автомобіля.

К этому делу оформлен "договыр застави" - Заставна вартість 52708 грн

Виплати по кредиту відбувалися в період з 12.2003 по 03.2008

Загальна сума виплачених коштів за період  по квитанціям складає  7892,54 долл США та 1131,2 грн, включаючи тіло, відсотки та пеню.

Периодически были мелкие просрочки, а после марта 2008 полностью потерял возможность платить. 

2008 год. Январь

Банк подал в суд: Позовна заява від ПБ на стягнення 23220,7 грн 

На суде был. В итоге судья вынесла решение в пользу приватбанка, собственно я и не возражал. Иск признал.:

"Звернути стягнення на предмет застави в розмірі 4598,16 долл, що є еквівалентом 23220,70 грн"

2009 год. Январь

Вилучення автомобіля під час «перевірки стану заставного майна» на території банку. Виписали акт приймання в заклад. После решения суда год еще ездил, т.к. надо было как-то жить (подрабатывал типа как на такси)

Короче авто по решению суда таки отдал.

С этого момента начались постоянные разговоры с банком (по телефону) на тему продажи авто, я приводил пару клиентов,

но оказалось что на машину наложен арест третьим лицом за мою задолженность в кредитной спилке за недоплаченный кредит. Об этом узнал в декабре 2010 года. Арест наложила ДВС по решению суда, о котором первый раз слышу. Спилка меня не беспокоила.  Но тут один момент - этой кредитной спилки, как оказалось уже нет. Всех посадили за мошенничество (инфа официальная из открытых источников накопал).

2011 год. Апрель 

Приват через суд снял арест с машины (все это время я созванивался с приватом по собственной инициативе.)

И тут-же они накладывают арест на машину из-за моего непогашенного потребкредита в их же банке.

Короче вся эта канетель продолжается до 2013 года. - 2 года машина простояла из-за внутрибанковского ареста.

2013 год. Февраль 

Зясувалося, що хх.02.2013 машина продана. Про це мене ніхто не повідомив.  Сумма продажі: 6ххх долларів США.

Узнал я об этом когда в очередной раз позвонил в банк.

2013 год. Февраль - Август 

Переписка с банком

 У зв’язку з інформацією про продажу авто звернувся до відділення ПБ з метою довідатися про реальний стан справи і отримати документи про факт продажі і куди пішли гроші. Деталізацію надати відмовилися. Роздрукували довідку, що я винен банку по авто кредиту 13ххх долл. Сша (ага . брал 10900, выплатил 7900, продали авто за 6000 и 13 должен остался . Класс)

У зв’язку з відмовою надати деталізацію розрахунків написав відповідну заяву до центрального офісу ПБ з проханням надати повний рух коштів по рахунку, розрахунок пені і т.п.  В.т. числі за скільки була продана машина, куди пішли ці гроші.

Відповідь з ПБ на лист -  Нічого крім погроз та посилань на сайт і у відділення за додатковою інформацією не отримав.

Получил ответ от банка чтоб за выписками обращался в отделение. Детализацию начислений штрафов дать отказались, мотивируя что это только по запросу суда, а клиента это не касается !!!  Как это не касается? Считаем что хотим, с судьей договорились, а клиент идет лесом? Пошел в отделение - Там послали На гор. Линию,  куда потом позвонил. Эти начали петь песню о внесении 2000 долл по телу - тогда типа спишут остаток. Отказался как от подозрительного предложения и неподтвержденного документально.

2013 год. Октябрь

Банк подал в суд!!!

договор  Требуют стягнути 12871,71 долл (102845,20 грн),

Тело 2235,4 долл, пеня 10636,33 долл. Детализаций не предоставили. Якобы они есть в суде.  

Поехал в суд - ознакомился с материалами дела и увидел этот вожделенный расчет.

Пеня за все годы посчитана, ставка пени в договоре одна - считают совершенно по другой. Короче ничего не понятно.

Написал возражения. О применении исковой давности, о непонятности расчетов, расписал всю историю

Суд не состоялся. Перенесли по причине "банку нужно ознакомиться с вашими возражениями". Представителя банка при этом в суде небыло. Вручили новую повестку.

2013 год. Ноябрь

Заседание таки состоялось. Представитель банка зачитал требования. Я с ними не согласился.

Заявил про исковую давность - контраргумент банка : факт продажи авто и зачисления денег на счет прервал исковую давность.  

Заявил про ошибки расчетов задолженности - контраргумент банка: считал компьютер, ничего не знаю! На это судья реагирует нормально: "что значит не знаю, необходимо пересчитать"

Спросил почему когда изъяли предмет залога не засчитали его как погашение: Ответ - это по желанию банка.

В результате:

Судбя просит банк пересчитать пеню за последний год, скорректировать расчет согласно договору, а не "с потолка"

и объявляет перерыв до января 2014 года. При этом акцентирует внимание на том, что еще не знает какое будет решение суда, но расчеты пожалуйста предоставьте.

 

Вот такая история.

К чему готовиться на следующем заседании?

Как я понимаю, вариантов несколько:

1. Иск удовлетворят полностью. Думаю врядли, но это же приват....

2. Иск удовлетворят частично: взыскать 2235 долл тела и пересчитаную пеню - эдак тыщи 2000 долларов

    При этом банк будет продолжать начислять пеню дальше, т.к. договор закрыт не будет. - чувствую где-то так и будет +.-

3. Иск не удовлетворят по сроку давности. Врядли. Это же приват....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вищий спеціалізований суд роз’яснив стосовно строків позовної давності

Він зазначає, що оскільки зі спливом строків позовної давності до основної вимоги вважається, що позовна давність спливла і до додаткової вимоги (стягнення неустойки, накладення стягнення на заставлене майно тощо), зазначене вище правило застосовується й до додаткових вимог банку (іншої фінансової установи).

Зазначене роз’яснення стосується і позасудового порядку вирішення спорів, і в разі звернення з відповідним позовом до суду.

Відповідно до частин третьої і четвертої статті 267 ЦК України позовна давність застосовується лише за заявою сторони у спорі, зробленою до винесення рішення. Сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови в позові.

Оскільки рішення по суті спору ухвалюється судом першої інстанції, а на стадії апеляційного провадження здійснюється лише перевірка законності й обґрунтованості рішення суду (стаття 303 ЦПК України), то заява про застосування позовної давності може бути розглянута, якщо вона подана під час розгляду справи в суді першої інстанції.

 

ПРАВОВИЙ ВИСНОВОК Верховного Суду України у справі про стягнення заборгованості за кредитним договором

Верховний Суд України на спільному засіданні Судових палат у цивільних та господарських справах 6 листопада 2013 року розглянув справу № 6-116цс13, предметом якої був спір щодо стягнення заборгованості за кредитним договором і зробив правовий висновок, згідно з яким початок перебігу строку позовної давності відповідно до ст. 261 ЦК України співпадає з моментом виникнення у зацікавленої сторони права на позов.

Перебіг позовної давності за вимогами кредитора, які випливають з порушення боржником умов договору (графіка погашення кредиту) про погашення боргу частинами (щомісячними платежами) починається стосовно кожної окремої частини, від дня, коли відбулося це порушення.

Позовна давність у таких випадках обчислюється окремо по кожному простроченому платежу.

У разі порушення боржником строків сплати чергових платежів, передбачених договором, відповідно до ч. 2 ст. 1050 ЦК України кредитор протягом усього часу – до встановленого договором строку закінчення виконання останнього зобов’язання вправі заявити в суді вимоги про дострокове повернення тієї частини позики (разом з нарахованими процентами – ст. 1048 ЦК України), що підлягає сплаті.

Несплачені до моменту звернення кредитора до суду платежі підлягають стягненню у межах позовної давності по кожному із платежів.

З повним текстом постанови Верховного Суду України у цій справі можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті Суду (http://www.scourt.gov.ua) у підрозділі "Постанови у справах цивільної юрисдикції" розділу "Рішення Верховного Суду України".

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

1. У зв’язку з інформацією про продажу авто звернувся до відділення ПБ з метою довідатися про реальний стан справи і отримати документи про факт продажі і куди пішли гроші. Деталізацію надати відмовилися. Роздрукували довідку, що я винен банку по авто кредиту 13ххх долл. Сша (ага . брал 10900, выплатил 7900, продали авто за 6000 и 13 должен остался . Класс)

У зв’язку з відмовою надати деталізацію розрахунків написав відповідну заяву до центрального офісу ПБ з проханням надати повний рух коштів по рахунку, розрахунок пені і т.п.  В.т. числі за скільки була продана машина, куди пішли ці гроші.

Відповідь з ПБ на лист -  Нічого крім погроз та посилань на сайт і у відділення за додатковою інформацією не отримав.

Получил ответ от банка чтоб за выписками обращался в отделение. Детализацию начислений штрафов дать отказались, мотивируя что это только по запросу суда, а клиента это не касается !!!  Как это не касается? Считаем что хотим, с судьей договорились, а клиент идет лесом? Пошел в отделение - Там послали На гор. Линию,  куда потом позвонил. Эти начали петь песню о внесении 2000 долл по телу - тогда типа спишут остаток. Отказался как от подозрительного предложения и неподтвержденного документально.

2013 год. Октябрь

2.Банк подал в суд!!!

договор  Требуют стягнути 12871,71 долл (102845,20 грн),

Тело 2235,4 долл, пеня 10636,33 долл. Детализаций не предоставили. Якобы они есть в суде.  

Поехал в суд - ознакомился с материалами дела и увидел этот вожделенный расчет.

Пеня за все годы посчитана, ставка пени в договоре одна - считают совершенно по другой. Короче ничего не понятно.

Написал возражения. О применении исковой давности, о непонятности расчетов, расписал всю историю

Суд не состоялся. Перенесли по причине "банку нужно ознакомиться с вашими возражениями". Представителя банка при этом в суде небыло. Вручили новую повестку.

2013 год. Ноябрь

3.Заседание таки состоялось. Представитель банка зачитал требования. Я с ними не согласился.

Заявил про исковую давность - контраргумент банка : факт продажи авто и зачисления денег на счет прервал исковую давность.  

Заявил про ошибки расчетов задолженности - контраргумент банка: считал компьютер, ничего не знаю! На это судья реагирует нормально: "что значит не знаю, необходимо пересчитать"

Спросил почему когда изъяли предмет залога не засчитали его как погашение: Ответ - это по желанию банка.

В результате:

Судбя просит банк пересчитать пеню за последний год, скорректировать расчет согласно договору, а не "с потолка"

и объявляет перерыв до января 2014 года. При этом акцентирует внимание на том, что еще не знает какое будет решение суда, но расчеты пожалуйста предоставьте.

 

Вот такая история.

К чему готовиться на следующем заседании?

Как я понимаю, вариантов несколько:

1. Иск удовлетворят полностью. Думаю врядли, но это же приват....

2. Иск удовлетворят частично: взыскать 2235 долл тела и пересчитаную пеню - эдак тыщи 2000 долларов

    При этом банк будет продолжать начислять пеню дальше, т.к. договор закрыт не будет. - чувствую где-то так и будет +.-

3. Иск не удовлетворят по сроку давности. Врядли. Это же приват....

1. А Вы думали, что в связи с передачей машины Привату, проценты не считаются?

Какой срок установлен кредитным договором?

2.

Возражения Вы подали правильно, только вопрос: У Вас есть юридическое образование?

с какого момента Вы считаете срок исковой давности?

Продажа машины через два года после того, как Вы ее передали не является основанием для прерывания исковой давности.

Вы давали доверенность банку на продажу Авто?

Пеню, если иное не предусмотрено к.д, имеют право насчитывать год  размере, установленным к.д.

Важно написать возражения максимально точно и правильно.

Также дать письменные пояснения по всем контраргументам Привата.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Настаивайте на том, что Вы, во исполнение решения суда передали банку автомобиль в 2009 году (документы о передаче авто у Вас есть?). Именно по вине банка автомобиль не был реализован. Соответственно просрочка должника. Я бы в таком случае еще бы заявил встречный иск. Назначил бы судебную экспертизу рыночной стоимости автомобиля на момент передачи - 2009 год. И потребовал бы взыскания неполученного дохода, так как обязательства были меньше, стоимость автомобиля больше и банк должен был бы вернуть Вам разницу с продажи. Не факт, что получится, но попробовать можно.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Дополнение:

Доверенность банку давал. Доверенность стандартная на снятие с учета и т.п.

Оценка авто происходила без моего ведома. О факте самой продажи узнал так:

Пришло письмо из суда, о том что снят арест с автомобиля. Это было сигналом что что-то сдвинулось с места.

Позвонил - и таки да, авто продано за месяц до моего звонка. Логичный вопрос - когда, за сколько? Почему я об  этом небыл уведомлен?

Представитель банка "умыл руки", мол пока авто не продавалось - он занимался этим делом, а теперь мол звоните, пишите куда хотите.

Звонки и письма прояснили ситуацию в следующем русле:

Да, авто продано за 6300 долларов (с суммой я в принципе согласен, но почему они мне не сообщили ничего, ведь говорили что оценка будет с моего согласия. Правда это было на словах только). Куда-то они эти деньги зачислили, чем ПРЕРВАЛИ исковую давность, как они заявили потом в суде.

Списали непонятные проценты, часть тела и в результате осталось 2тыс с хвостом тела и 10 тыс пени. Вразумительных ответов ни по телефону, ни в отделении я не получил. Расчет задолженности дать отказались. Кто-то из них предложил оплатить оставшееся тело кредита, а пеню может-быть комиссия спишет. Я сказал что до тех пор пока не увижу расчеты - никакого долга я не признаю. Это было все под диктофон, о записи разговора предупредил. После этого они сказали что я не имею право писать разговоры и подали в суд.

Суть иска: Я должен банку денег в резмере 13000 долларов (сумму пишу примерную) по такому-то кредитному договору. В иске ни слова про то что машина продана, должен и все.

Поехал знакомиться с материалами дела, т.к. суд прислал только 4 странички, без расчетов и т.д. В материалах приват предоставил договор, свои бумажки с лицензиями и липовый расчет, а также прохання рассматривать это без их участия. Сделал копии и ушел к адвокату. 

Денег у меня увы не густо, поэтому адвокатскими услугами пользуюсь частично. Оплачивать присутствие адвоката в суде увы нет средств.

Т.к. в материалах, поданных приватом не отражено сути вопроса (должен и все тут), написал в суд пояснение:

В провадженні ___________ районного суду ___________знаходиться  справа за позовом ПАТ КБ «Приват Банк» до ____________ про стягнення боргу.

Матеріали, що мені були надіслані поштою по справі ___________ не в повному обсязі розкривають суть справи. Вважаю необхідним довести до уваги суду наступну інформацію:

Згідно кредитного договору __________________   ПАТ КБ «Приват Банк» надав мені кредит у вигляді неоновлювальної кредитної лінії в сумі 10900 (Десять тисяч дев’ятсот) доларів США на термін 60 місяців на придбання нового автомобіля _____________. Крім того був оформлений Договір застави автотранспорту, що забезпечує виконання зобов’язань Позичальником. Заставна вартість, згідно Договору складає 52708,00 грн (П’ятдесят дві тисячі сімсот вісім грн. 00 коп)

У зв’язку з тяжким фінансовим станом мною було виконано зобов’язання не в повному обсязі. Згідно квитанцій мною на користь   ПАТ КБ «Приват Банк» було сплачено суму 7892,54 долл США та 1131,2 грн, включаючи тіло, відсотки та пеню. Дата останнього платежу 11.03.2008 року.

 04 січня 2009 року ПАТ КБ «Приват Банк» під приводом огляду стану автомобіля запросив мене відвідати відділення Банку, де працівники ПАТ КБ «Приват Банк»  вилучили у мене належний мені автомобіль та документи на нього з метою його реалізації для погашення моєї заборгованості перед Банком. Було складено відповідний акт за підписом представника ПАТ КБ «Приват Банк» ______________

З 04 січня 2009 року  по 04 лютого 2013 року автомобіль знаходився на території Банку.  На протязі 4х років я регулярно за власною ініціативою  спілкувався з відповідальною особою ПАТ КБ «Приват Банк» _____________, що вів справу по реалізації вище вказаного автомобілю. Від нього я довідався, що на автомобіль накладено арешти, в т.ч. самим же ПАТ КБ «Приват Банк» у зв’язку з  існуючою заборгованістю за іншим моїм кредитом в ПАТ КБ «Приват Банк».

 Про факт реалізації автомобіля третій особі я довідався випадково під час чергового телефонного дзвінка ______________

На моє прохання надати інформацію про суму реалізації і мої подальші дії я не отримав ніякої інформації. Відвідавши відділення ПАТ КБ «Приват Банк» з метою отримати довідку про стан заборгованості, документ, що свідчить про факт і суму реалізації автомобіля я отримав відповідь про неможливість надати мені цю інформацію з посиланням на банківську таємницю.

Звернувшись неодноразово письмово до ПАТ КБ «Приват Банк» з тією ж метою, я отримав відповідь, що договір _______________ не передбачає обов’язок Банку надавати копії документів то детальний розрахунок заборгованості. В листі також було сказано, що заставне майно було реалізовано 04.02.2013 року за 50500.01 коп.

Подільші мої спроби отримати будь-яку інформацію від ПАТ КБ «Приват Банк» були марними. Для мене не зрозуміло на якій підставі була нарахована пеня у розмірі 10636,33 долари США, звідки взялась заборгованість за тілом кредиту 2235,4 долари США, куди і на якій підставі зникли гроші за реалізований автомобіль.

Крім того в процесі з’ясування  походження своєї заборгованості з працівником банку _____________ в телефонному режимі отримав пропозицію погасити заборгованість у розмірі 2000 доларів США і отримати списання остаточної заборгованості. Документально підтвердити свої слова __________ відмовився, як і надати інформацію про походження заборгованості. Від пропозиції я відмовився, як від незрозумілої і підозрілої і запропонував подальші відносини розглядати в суді, де банк зобов’язаний згідно з чинним Законодавством надати деталізацію усіх нарахувань.  Надіслані мені матеріали справи не містять цієї інформації і мені до цього часу невідомо звідки взялися такі суми боргу.

Кроме этого с адвокатом подготовили 2 документа:

1й документ:

ЗАЯВА

про застосування строків позовної давності

 

         В провадженні ____________ районного суду ___________- знаходиться  справа за позовом ПАТ КБ «Приват Банк» до _________________ про стягнення боргу.

         Даний позов не підлягає задоволенню виходячи з наступного:

         У відповідності до умов кредитного договору ______________ від______________ року укладеного між мною ____________ та ПАТ КБ “Приват Банк” мені було надано в користування кредитні кошти, які я зобов‘язувався повернути ануїтетними платежами в строк до 17.11.2008 року. Останній платіж за вищевказаним договором мною було здійснено 11.03.2008 року.

         Згідно ст. 257 ЦК України загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки.

         У відповідності до ст. 261 ЦК України перебіг позовної давності починається від дня коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.

         Таким чином перебіг строку позовної давності за позовом ПАТ КБ «Приват Банк» до __________________ про стягнення боргу за кредитним договором _____________ від __________ почався 17.11.2008 року і закінчився 18.11.2011 року.

         Така позиція кореспондується з узагальненням судової практики наданим Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ в листі від 16.01.2013 № 10-70/0/4-13, де зокрема зазначається:

   “ Пунктом 31 постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 березня 2012 року № 5 "Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають із кредитних правовідносин" судам роз'яснено, що у спорах щодо споживчого кредитування кредитодавцю забороняється вимагати повернення споживчого кредиту, строк давності якого минув. У зв'язку із цим позовна давність за позовом про повернення споживчого кредиту застосовується незалежно від наявності заяви сторони у спорі.

Оскільки зі спливом строків позовної давності до основної вимоги вважається, що позовна давність спливла і до додаткової вимоги (стягнення неустойки, накладення стягнення на заставлене майно тощо), зазначене вище правило застосовується й до додаткових вимог банку (іншої фінансової установи).”

         За таких обставин заявляю про пропущення позивачем ПАТ КБ «Приват Банк» строків позовної давності по стягненню боргу за редитним договором ____________ від 17.11.2003, тому керуючись ст. 257, 261, 266, 267 ЦК України

 

 

ПРОШУ:

 

          Відмовити позивачу в задоволенні позову повністю.

 

2й документ:

ЗАПЕРЕЧЕННЯ

 

         В провадженні_____________ районного суду _______________ знаходиться  справа за позовом ПАТ КБ «Приват Банк» до _______________ про стягнення боргу.

         Даний позов не підлягає задоволенню виходячи з наступного:

         1).14 квітня 2008 року ________________ районним судом __________було ухвалено рішення у справі __________ за позовом ЗАТ КБ “Приват Банк” до _____________, про звернення стягнення на предмет застави. 4 січня 2009 року мною було передано позивачу предмет застави за кредитним договором ____________ року про, що складено акт.

         У відповідності до ст. 589 ЦК України у разі невиконання зобов'язання, забезпеченого  заставою, заставодержатель набуває право звернення  стягнення  на предмет застави. За рахунок предмета застави заставодержатель  має право задовольнити в повному обсязі свою вимогу, що визначена на момент фактичного задоволення,  включаючи  сплату процентів,  неустойки, відшкодування збитків, завданих порушенням зобов'язання, необхідних витрат на утримання заставленого майна, а також витрат, понесених у зв'язку  із  пред'явленням  вимоги, якщо інше не встановлено договором.

         Згідно ст. 590 ЦК України реалізація предмета застави, на який звернене стягнення, провадиться  шляхом його продажу з публічних торгів, якщо інше не встановлено договором або законом. Порядок реалізації предмета застави з публічних торгів встановлюється законом.

         У відповідності до ст. 600 ЦК України Зобов'язання припиняється за згодою  сторін  внаслідок передання боржником кредиторові відступного (грошей, іншого майна тощо).

         Згідно ст. 613 ЦК України кредитор  вважається  таким,  що  прострочив, якщо   він відмовився  прийняти  належне виконання,  запропоноване боржником, або не вчинив дій,  що встановлені  договором,  актами  цивільного законодавства  чи  випливають  із  суті  зобов'язання  або звичаїв ділового обороту,  до вчинення яких боржник не міг виконати  свого обов'язку. Якщо кредитор не вчинив дії,  до вчинення яких боржник  не міг  виконати  свій  обов'язок,  виконання  зобов'язання може бути відстрочене на час прострочення кредитора. Боржник  за  грошовим зобов'язанням не сплачує проценти за час прострочення кредитора.

         Враховуючи те, що позивач відмовився прийняти виконання зобов‘язань за кредитним договором ____________ року за рахунок предмета застави (автомобіля ______________), що належав мені на праві власності, він вважається таким, що прострочив а тому відсотки за користування кредитними коштами та пеня за несвоечасне виконання грошових зобов‘язань в період з 4 січня 2009 року до моменту реалізації даного автомобіля нараховані безпідставно.

 

         2). Як вбачається з п. 4.1 кредитного договору ____________ від ________ року за порушення грошового зобов'язання банк має право нарахувати позичальнику пеню у розмірі 0.15 % від суми непогашеної заборгованості за кожен день прострочення платежу. В порушення цієї умови договору позивачем було нараховано пеню за ставкою 0.30 % від суми непогашеної заборгованості. Таким чином сума пені нарахована за кредитним договором є завищеною вдвічі.

        

         3). Крім того позивачем було допущено арифметичні помилки під час здійснення розрахунків за кредитним договором ____________, і розрахунки потребують коригування.

 

 

 

 

Враховуючи викладене,

ПРОШУ:

 

          Відмовити позивачу в задоволенні позову повністю.

 

Это все дело отправил с описью в суд. 

Интересный момент: в договоре сказано - насчитывать пеню в размере 0.15% в день, а в договоре застави эта же фраза, но уже 0,3%. Это я уже обнаружил потом (откуда они взяли 0,3%)

Первое назнеченное заседание не состоялось.

Я пришел за 40 минут до слушанья. Попросили подожать, мол еще рано. Минут через 15 выходит секретарь и вручает новую повестку со словами "Приват пожелал ознакомиться с вашими возражениями". Представителя привата я не видел. Созвонились и предупредили что есть возражения?

Пришло время 2го заседания (т.к первое не состоялось, назовем его вторым)

Пришел за час. Сел и сижу в зале суда. Пришел представитель привата и куда-то ушел. Заходит секретарь - где мол приватовец? Передайте ему чтоб с возражениями вашими ознакомился. 

Началось заседание. Приватовец зачитал свой иск, я зачитал свои возражения и пояснения. Судью задала вопросы представителю банка о исковой давности, тот парировал прерыванием о котором я писал выше. Далее пошел разбор их расчетов. Судья сказала что это бред и велела предоставить нормальные расчеты. Ну и собственно объявила перерыв до января 2014.

 

Теперь вот думаю-гадаю что мне может подсунуть приват на след. заседании и какое оружие готовить мне.

 

П.С. Юр.образовангия у меня нет. Есть 5ти летний опыт чтения форумов.

Усложняющее обстоятельство: сам живу в одном городе, а прописан и сужусь в другом.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Так все-таки прерывается исковая давность или нет при таких обстоятельствах?

Если нет, как это доказать?

Если да, то загвоздка в расчетах задолженности.

Я сомневаюсь что банк вообще предоставит пересчет, а если и предоставит, то ничего хорошего там я не увижу.

Ну скужут давай не 13000 а 7. Кому от этого легче? Мне что 13, что 7 - все равно их нет.

Посему главный вопрос:

Нужна помощь в грамотном анализе и расчете задолженности.

Исходные данные - договор, договор застави, судебное решение о изъятии авто с указанием суммы долга и липовый банковский расчет.

Может кто поможет?

Хочу иметь этот расчет на очередном заседании.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Предоставьте свой альтернативный расчет (любой, главное - отличный от банковского) и заявите ходатайство о проведении судебно-экономической экспертизы. Это будет стоить от 3-х тыс гривен, в зависимости от экспертного учреждения.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

 ходатайство  

 

Лучше заявление...

 

 

Это будет стоить от 3-х тыс гривен, в зависимости от экспертного учреждения.

 

Всего навсего...  :)  На 13 тыс. долларов... Вы уверны... Я вот так не думаю...

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Тогда вопрос -просьба.

Научите как сделать правильно расчет.

Где можно почитать про это - может кто делал - поделитесь ссылками.

Просто у привата там жесть:

По кредитному договору бралось 10900 долларов США (это с учетом страховок и т.д. полное тело кредита)

За пользование кредитом платится 1.17% месячных

При нарушении обязанностей клиент платит двойную ставку, т.е. 2,34% месячных

Про пеню написано так: При порушенні будь-яких зобовязань по сплаті процентів за користування кредитом

пеня 0,15% від суми непогашеної заборгованості по процентах за кожний день прострочки.

В то же время в договоре застави прописано:

Сплата 1,17% місячних у термін до 17.11.2008

Сплата пені за порушення строків погашення процентів: 0,3% за кожний день прострочки від суми простроченого платежу

Почему противоречит кредитному договору? 

Ну и 2,34% ставка как в договоре (в случае просрочки)

 

На момент первого суда о взыскании предмета залога (апрель 2008) была такая картина:

(выдержка из судебного решения)

Долг 4598.16 долл сша (4150.87 тело, 362,26 проценты, 85.03 пеня)

 

В феврале 2013 года машину продали за 50500.01 грн (ответ банка на мое письмо)

 

В октябре подали в суд и хотят:

12871.74 долл (2235,40 кредит, 10636,33 пеня)

 

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Прикрепляю исходники.

Извините, повторюсь:

1. Как самостоятельно посчитать свою задолженность с учетом прикрепленных материалов и в соответствии с законом?

2. Интересует мнение о противоречии кредитного договора и договора заставы касаемо пени (0.15 против 0,3)

3. Может ли выполнение судебного  решение по изъятию залогового имущества (я его выполнил, авто отдал - доверенность написал банку)  трактоваться как погашение задолженности перед банком ?

4. Прерывает ли исковую давность факт продажи авто банком в феврале 2013 года?

post-13727-0-95844800-1387541588_thumb.jpost-13727-0-83636200-1387541589_thumb.j

post-13727-0-85006200-1387540940_thumb.jpost-13727-0-08111000-1387540942_thumb.jpost-13727-0-59739500-1387540943_thumb.jpost-13727-0-90877500-1387540944_thumb.jpost-13727-0-48353300-1387540946_thumb.jpost-13727-0-56914500-1387540947_thumb.jpost-13727-0-42108000-1387540948_thumb.jpost-13727-0-22396800-1387540949_thumb.jpost-13727-0-04105700-1387540950_thumb.jpost-13727-0-93751700-1387540950_thumb.jpost-13727-0-87042300-1387540959_thumb.jpost-13727-0-89676300-1387540960_thumb.jpost-13727-0-82737200-1387540961_thumb.jpost-13727-0-76095900-1387540962_thumb.jpost-13727-0-89289800-1387540963_thumb.jpost-13727-0-06081300-1387540965_thumb.jpost-13727-0-98868200-1387540966_thumb.jpost-13727-0-53190100-1387540968_thumb.jpost-13727-0-93701900-1387540969_thumb.j

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Хотів би щоб Ви звернули увагу на:

1) порядок реалізації майна, що є предметом застави  передбачений  ст.ст. 27-31, 43 Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень»;

2)  Чи відповідає Ваш договір застави вимогам чинності правочину, встановлених ч.ч. 1,4 ст.203 ЦК України, та є недійсним на підставі ст. 65 СК України, ст. 6 Закону України «Про заставу». Враховуючи, що зі змісту ст. 65 СК України вбачається, що презумпція за якою при укладенні договорів одним із подружжя вважається, що він діє за згодою другого з подружжя  не поширюється на укладення одним із подружжя договорів стосовно цінного майна, у випадку оформлення яких, згода другого з подружжя має бути подана письмово та завірна обов'язково нотаріусом і   може бути передане в заставу лише за згодою всіх співвласників.

 

3) Порядок ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2004 року та на Інструкцію про порядок ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна та заповнення заяв, затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 29.07.2004 року №73/5,

4) відсутність письмової згоди другого з подружжя завіреної згідно закону нотаріусом - на укладення його  кредитного договору із забезпеченням, є наслідком недійсності тієї частини кредитного договору, що стосується його забезпечення - застави.

5)  відсутність повідомлень п.10 ст. 11 ЗУ "Про захист  прав споживачів"  та ст. 30 Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень»; , відсутність поточного рахунку Постанови НБУ № 492, 280, відсутність договорів страхування автомашини, відсутність Заяви на отримання валюти та Заяви переказ валюти - Постанова НБУ №337, відсутність ліцензії ст.4,6,12 ЗУ "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг!

6) необхідність подати терміново  до розгляду справи з зупиненням цього позову та подати позов про визнання договору недійсним ( з упором на неукладеність), а  підстав достатньо у всих договорах по автокредиту ПриватБанку. Якщо винекнуть інші та детальні питання по ПриватБанку звертайтесь в лічку, головне не опускати голову і налаштуватись на тривалу війну з ПриватБанком.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Лучше заявление...

 

 

 

Всего навсего...  :)  На 13 тыс. долларов... Вы уверны... Я вот так не думаю...

У меня судово-економічна експертиза коштувала 4 тис. грн.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

1.В принципе в вашем случае не нужно много расчетов. Если вы согласны с суммой задолженности по кредиту (2235,40 дол.), то расчет будет такой:

2235,4 дол.Х13% = 290,6 дол. за год. Переводим в грн., т.к. пеня только в грн. 290,6 дол.Х 7,99 грн.=2321,89 грн. Узна Срок исковой давности по пене 1 год. Поэтому больше насчитывать они не имеют права.

13% - это двойная годовая учетная ставка НБУ, выше кот. банк по закону не имеет права насчитывать. Может меньше, если это прописано в договоре.

с 13.08.2013 - учетная ставка 6,5%.  

с 10.06.2013 -12.08.2013 - 7%.

Если вы не согласны с суммой задолженности, то могу пересчитать (из любви к искусству), но чуть попозже.

3.Пока не продали авто  и не занесли деньги на ваш счет, задолженность не считается погашенной.

4. Если сумма была занесена на ваш счет по оплате кредита, то срок иск. давности прерывается. А если эти деньги "висят" на каком-нибудь балансовом, то не прерывается. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Расчет пени делайте за год исходя из даты подачи иска банка. У вас 5.09.2013. Значит,

с 5.09.2012 по 9.06.2013 -  учетная годовая ставка НБУ 7,5%, двойная 2х7,5=15.

с 10.06.2013 по 12.08.2013 - 7%,

с 13.08.2013 по 4.09.2013 - 6,5%.

Соответственно 2235,4х15%/364 дня х278 дней= 256,09 дол.

                            2235,4х14%/364 днях64 дня=55,03 дол.

                            2235,4х13%/364 днях23 дня=18,36 дол.

итого                                                                    329,48 дол.

329,48 дол.х7,99=2632,55 грн. - ваша пеня.        

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

А как по поводу того, что в договоре прописано: пеня считается не от тела кредита, а 0,15 % в день от просроченных процентов?

Да и сама сумма 2235 вызывает сомнение.

Не понятно куда и за что пошли деньги от продажи авто.

Надо пересчитывать банковские расчеты вероятно.

Или я не прав?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

У меня судово-економічна експертиза коштувала 4 тис. грн.

 

Какая спорная сумма? Какой город?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Процент на процент не насчитывается. 0,15% - это незаконная цифра. 

 

Згідно ст.3 закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" розмір пені обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який сплачується пеня.

 

А какую сумму по вашим расчетам вы должны? По поводу денег от авто, я считаю, вы должны взять справку о зачислении денег от продажи на счет. Также возьмите распечатку (дается без проблем в любом отделении банка) движения средств по счету, в ней тоже должны быть видны деньги от авто (если они были зачислены).

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Процент на процент не насчитывается. 0,15% - это незаконная цифра. 

 

Згідно ст.3 закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" розмір пені обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який сплачується пеня.

 

А какую сумму по вашим расчетам вы должны? По поводу денег от авто, я считаю, вы должны взять справку о зачислении денег от продажи на счет. Также возьмите распечатку (дается без проблем в любом отделении банка) движения средств по счету, в ней тоже должны быть видны деньги от авто (если они были зачислены).

Специально выложил сканы договора - почитайте на что они насчитуют пеню - на просроченные проценты

 

Какую сумму я должен? Вот и прошу помощи посчитать эту сумму, т.к. банковские расчеты - полный бред (см. сканы)

 

Справка о зачислении денег? Движение? 

Ага! Было бы все так просто. Я полгода бегал по отделениям привата и писал 2 письма в Днепропетровск ради получения этих документов - фиг.

Не дают. Они даже в суд, куда обязаны были предоставить эти вещи - НЕ ПРЕДОСТАВИЛИ.

Так и заявили на заседании - это внутренняя банковская информация и разглашению не подлежит!

Как думаете что судья на это сказала? Обязала предоставить.

Вот и ждем теперь очередного заседания, где они должны пересчитать свои писульки и предоставить движения по счету.

Поглядим что они предоставят....

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Моя подруга сегодня взяла в Привате распечатку без всяких проблем. Даже сказали, что если что-то непонятно, все объясним. (Киев). У нее таже проблема в расчетах. Приезжайте в Киев. :) Ну а вообще банк обязан вам предоставить информацию о ваших счетах!!! В договарах других банков это даже прописано.

По поводу расчета пени - вот и напишите в своем возражении о правильном расчете, согласно законодательства.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

 

Ага! Было бы все так просто. Я полгода бегал по отделениям привата и писал 2 письма в Днепропетровск ради получения этих документов - фиг.

Не дают. Они даже в суд, куда обязаны были предоставить эти вещи - НЕ ПРЕДОСТАВИЛИ.

Так и заявили на заседании - это внутренняя банковская информация и разглашению не подлежит!

Как думаете что судья на это сказала? Обязала предоставить.

Вот и ждем теперь очередного заседания, где они должны пересчитать свои писульки и предоставить движения по счету.

Поглядим что они предоставят....

 

Это такое в Полтаве творится?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Какая спорная сумма? Какой город?

 м. Черкаси,  спірна сума сума - 68000 грн., яку  ПриватБанк вважжає боргом.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Как это разные приваты? Приват банк один, отделений по Украине много. Если вам действительно это нужно и в своем городе вы не  можете это сделать, приезжайте в Киев, за день все сделаете в любом отделении Привата. Не вижу никаких проблем. Финансовый вопрос - от 48 грн. билет в одну сторону.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

 м. Черкаси,  спірна сума сума - 68000 грн., яку  ПриватБанк вважжає боргом.

 

Ну возможно в Черкассах другие расценки... Да и сумма почти в два раза меньше, чем 13000 долларов... Это тоже надо учесть... Да и слишком уж в этом деле много различных движений финансовых...

 

P.S. Кстати, чем закончилось у Вас... Что-то дала экспертиза? Из 68 сколько сделали?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...